Naredna turneja Bono Voksa bez njegovog benda U2 1Foto: EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Naredna turneja rok pevača Bonoa biće bez njegovog benda U2, i bez novog albuma kao povoda, a ticaće se promocije njegove memoarske knjige Surrender: 40 Songs, One Story, koja će biti objavljena 1. novembra, piše Beta.

Svetski koncertni gigant Lajv nejšn i izdavačka kuća Pengvin Rendom haus najavili su danas da će 62-godišnji superstar posetiti 14 gradova u novembru.

Turneja će početi 2. novembra iz Bikon teatra na Menhetnu u SAD, a biće završena 28. novembra u Teatro koliseumu u Madridu u Španiji.

Nedostaju mi pozornica i bliskost sa publikom U2″, saopštio je danas Bono. Na ovim nastupima ima neke priče da otpevam i neke pesme da ispričam“, dodao je on.

U2 su osnovani krajem sedamdesetih godina u Irskoj, na talasu panka i postpanka. Privukli su pažnju prvim albumom Boy (1980), prvi veliki uspeh ostvarili su sa trećim albumom War (1983), a svetske megazvezde rokenrola postali su sa petim albumom The Joshua Tree (1987) – na krilima čuvenog nastupa na Lajv ejdu (1985).

Bend je tokom ’80-tih i ’90-tih godina 20. veka i prve decenije 21. veka naređao ogroman broj hitova. Snimio je ukupno 14 albuma, od kojih je poslednji Songs of Experience (2017).

Surrender je ime pesme sa albuma War.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari