Minx, NautilusFoto: Starz! Movie Channel / Everett / Profimedia

Pre dve godine najavljena je serija Nautilus kao veoma skup Diznijev projekat, ali je sada otkazano njeno prikazivanje iako je snimljena.

Serija Nautilus najavljena je kao prednastavak čuvenom romanu Žila Verna 20.000 milja pod morem koja prati kapetana Nema dok pokušava da se osveti Britanskoj istočnoindijskoj kompaniji.

Napravljena je ogromna replika podmornice, unajmljeno je na stotine statista i snimanje je trajalo skoro godinu dana blizu Australije.

Očekivalo se da će to biti spektakl koji će Dizniju i Kvinslendu doneti milione, ali odjednom, ovaj striming servis odlučio je da ipak neće prikazivati seriju.

To nije prvi put da je otkazana već najavljeni projekat, jer se to desilo u slučaju serija Popetown, The Cops i Ultimate Slip ‘N Slide, između ostalih.

Glavni Diznijev razlog zašto neće prikazivati Nautilus je novčane prirode, jer su najavili plan o smanjivanju sadržaja, na osnovu koga bi morali da plate manje poreza.

Tako je završena serijska adaptacija književnog serijala Hronike Spajdervika i potom ju je Dizni otkazao.

S druge strane, HBO je otkazao prethodno obnovljenu seriju Minx, koja je novi dom pronašla na kanalu Starz, a AMC je otkazao Pantheon, 61st Street i Invitation to a Bonfire.

Osim toga, sa striming servisa nestaju i sadržaji koji su prethodno bili popularni među gledaocima, takođe u okviru pokušaja uštede.

Nautilus nije jedina žrtva

Dizney+ je uklonio serije Willow, The One and Only Ivan, Big Shots i The Mysterious Benedict Society i nije jedini.

Warner Bros. Discovery je uklonio Westworld, Raised by Wolves, Gordita Chronicles, Run i Love Life, a Paramount+ The Pink Ladies i Twilight Zone.

Aktuelni štrajkovi scenarista i glumaca dovode do zatvaranja setova usred snimanja, pa su tako nove sezone serija 1923, Emily in Paris, Severance, Silo i Stranger Things odložene do daljnjeg.

Ono što je posebno problematično oko ovakvog ponašanja ovih kuća je da oni mogu da otkažu ili uklone bilo koju seriju kad požele, bez obzira na to da li je njihova priča završena.

A ako odluče da uštede, mogli bi da prekinu gledaoce dok prate svoju omiljenu seriju od pre par decenija, iako su uredno platili pretplatu.

Dizni kaže da traži novi dom za Nautilus, tako da nije nemoguće da će npr. Netfliks otkupiti, ali im to nije uspelo u slučaju serije Willow zbog nedostatka interesovanja.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari