Ne odlučuje suza predsednika o sudbini filma nego publika

Reditelj Predrag Gaga Antonijević za Danas povodom premijere filma "Zaspanka za vojnike" na obeležavanju stogodišnjice od završetka Velikog rata

Ostavite komentar


  1. Biti u ovom trenutku deo državne proslave stogodišnjice jeste čast zato što je ovaj film u slavu ljudi koji su to zaslužili.

  2. Ovi junaci su zaslužili film, imamo toliko bogatu istoriju da bi mogli više filmova da snimamo godišnje.

  3. Zar treba biti Josip Broz pa imati privatnu kino dvoranu u kraljevskim dvorima na Dedinju i Brijonima pa gledati svaki domaći film i pre publike i pre kritike, lično znam da su mu najomiljeniji filmovi bili upravo oni koje je preko svojih aparatčika za ranjiva – jer, osim njega, niko drugi nije mogao da gleda te filmove.
    P. S. Lično, sasvim lično, mislim da je film najvećeg Srpskog filmskog režisera, ikada, Aleksandra Saše Petrovića: „Majstor i Margarita“ mnogo veći umetnički domet od dela Bulgakova, uostalom i sam Bulgakova je tako napisao svoj roman da je dao potpunu slobodu onima koji su želeli da to delo prerade u fim, pozorišnu predstavu ili mjuzikl, čak.
    Saša Petrović je zbog mentorstva diplomskog rada: „Plastični Isus“ Lazara Stojanovića inače supruga Nataše Kandić koji je odležao zbog tog filma četri godine zatvora, a sam Petrović i Duško Makavejev proterani iz SFRJ.

  4. Pa naravno da je tako, trziste konzumira ono sto mu se ponudi pa posle toga vari konzumirano.

  5. Nemci su napustili Beograd 25.10.1918. godine. Bojović je paradno umarširao u potpuno slobodan Beograd. Već 26.10. Nemci su napustili i Novi Sad. Što se tiče filma, teško mi je da zamislim domaći film o ww1 posle „Marša na Drinu“, posebno film sa tako ozbiljnom temom u kome glumi Nenad Okanović.

  6. Obelezavanje pomena 100gidisnjice nastradalih Srpskih heroja je samo dokaz da Srbi nikada nece zaboraviti heroje Srbije.

    1. „ Све ће то народ позлатити „ , неко је већ одавно написао , а овај се није дохватио једне такве трагедије која нам се и дан данас дешава.
      Толико о захвалности и памћењу у Србији .

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.