NedeljaFoto: Nenad Matović

Nakon višednevnog glasanja, na ovogodišnjem “Jedinom pravom Festivalu filmskog scenarija- Gorki List”, nagradu publike osvojio je film „Nedelja“.

Manifestaciji već decenijama slavi umetnost i stvaralaštvo, a prestižna Gorki List nagrada publike priznanje je koje odražava srž filmskog doživljaja – najdublje emocije, autentičnost i jedinstvenu povezanost filma sa gledaocima.

Ostvarenje je uspelo da oživi lik i delo Džeja Ramadanovskog i ujedno je dirnulo srca publike svojim snažnim i upečatljivim narativom o životu jednog od najvoljenijih pevača na ovim prostorima.

„Nedelja“ predstavlja svojevrsno poetsko putovanje kroz život umetnika koji je svojim glasom, stihovima i srcem osvojio brojne generacije. Film nas vodi kroz burne trenutke Džejevog života – od detinjstva provedenog na beogradskom Dorćolu do vrtoglavog uspona na muzičkoj sceni, ljubavi prema muzici, prijateljima i porodici – priča koja se ne zaboravlja lako, jer je ispričana iz duše.

“Ova nagrada za mene i ceo tim koji je radio na filmu ima posebnu težinu, jer su glasovi publike presudili. Umetnost ima moć da dotakne srca a za nas je najveća nagrada podrška publike i ljubav prema filmu. Hvala vam što ste prepoznali naš trud, verujemo da smo uspeli da emociju prenesemo na veliko platno. Zahvaljujem se publici i Gorkom Listu na nagradi koja mi veoma znači”, istakao je Husein Alijević Husa, koji tumači lik Džeja u filmu.

Publici se obratila i Aleksandra Dogandžić, PR menadžer Gorkog Lista

„Ova prestižna nagrada za nas ima posebno značenje jer odražava glasove onih koji najiskrenije doživljavaju film i ne predstavlja samo priznanje za trud i rad filmske ekipe, već i odraz ljubavi i poštovanja publike prema legendi koja je ostavila neizbrisiv trag i čija emocija ostaje urezana u srcima gledalaca. Verujemo u moć sedme umetnosti da inspiriše, probudi emocije i zbliži ljude, baš kao je to učinila „Nedelja“ – film koji nas je podsetio koliko je važno voleti, pevati i živeti punim srcem”, istakla je Dogandžić.

Gorki List, kao dugogodišnji prijatelj ove manifestacije, nastavlja da prepoznaje i vrednuje umetničke projekte koji obogaćuju i ističu jedinstvenost naše kulturne baštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari