Negotin: Počeli “Susreti sela” 1Foto: Opština Negotin

Susretom Kulturno umetničkih društava “Voja Čurić” iz Kobišnice i “Floričika” iz Jabukovca koji je imao revijalni karakter, započeli su tradicionalni “Susreti sela” . Na ovoj manifestaciji izvornog narodnog stvaralaštva, 47. po redu, učestvuje pet kulturno umetničkih društava iz negotinskih sela.

Nakon dvogodišnje pauze, u negotinskoj opštini nastavljaju se “Susreti sela”, tradicionalna manifestacija izvornog narodnog stvaralaštva.

Za učešće na 47. “Susretima sela” prijavilo se pet kulturno umetničkih društava iz negotinskih sela – Kobišnice, Jabukovca, Bukovča, Sikola i Šarkamena.

Za razliku od prethodnih, ovogodišnji “Susreti sela” nemaju takmičarski, već revijalni karakter, a domaćin prvih susreta bilo je u nedelju, 29. maja, Кulturno – umetničko društvo „Voja Čurić“ iz Kobišnice koje je 2019. godine ponelo titulu sveukupnog pobednika manifestacije.

Kobišničko kulturno umetničko društvo bilo je domaćin AKUD “Floričika” iz Jabukovca.

Tokom trajanja 47. “Susreta sela” koji sve vreme u prvom planu očuvanje kulturne baštine i  narodne tradicije krajinskih sela, svoje programe u međusobnim susretima pored KUD-ova iz Kobišnice i Jabukovca, prikazaće još kulturno umetnička društva „Dimitrije Belivakić“ iz Bukovča, „Čučuk Stana“ iz Sikola i „Vrelo“ iz Šarkamena.

Pod pokroviteljstvom Opštine Negotin, “Susrete sela” organizuje Dom kulture „Stevan Mokranjac“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari