nektar ok festFoto: Marina Bugarčić

“Nektar OK fest”, jedinstveni muzički festival koji se održava na čarobnoj lokaciji, u Tjentištu u okviru nacionalnog parka Sutjeska, donosi fantastičan repertoar ove godine, sa brojim izvođačima domaće i svetske muzičke scene.

Uvod u tri festivalska dana započinje predfestivalskim nastupom, 18. jula, beogradskog benda Dža ili Bu, Bojane Vunturišević i Savršenih marginalaca.

U naredna tri dana (19, 20, 21. jul) publika će imati priliku da uživa i bira između 38 različitih muzičkih nastupa koji će se održati na više različitih stage-ova.

Thievery Corporation, The Toy Dolls, Sunshine, Svemirko, Letu Štuke, Parni Valjak, Nipplepeople, Bijesovi, Who See, Atheist Rap, Bad Copy, Neno Belan & Fiumens, Parni Valjak, Vojko V, Ritam Nereda, su samo neki od izvođača i bendova koje će publika moći da bira da sluša.

Uskoro počinje Nektar OK fest, sa više od 30 izvođača i reciklažom u fokusu 1
Foto: Marina Bugarčić

Veče će se završavati nastupom poznatih DJ – jeva na OK summer i OK after party stage-u.

Pored celodnevnog muzičkog programa poseban doživljaj pruža jedinstvena lokacija i očuvan prirodni ambijent u kome se manifestacija održava.

U skladu sa tim cilj Nektara i programa “Svaka limenka se računa” je da podseti na ekološku odgovornost, kao i da je promoviše i sprovodi.

Upravo zato, ove godine, aluminijumska limenka Nektar biće glavna ambalaža na “OK festu”. Aluminijumska limenka može da se reciklira neograničen broj puta sa minimalnim gubicima, a ujedno čuva svežinu i kvalitet piva.

Uskoro počinje Nektar OK fest, sa više od 30 izvođača i reciklažom u fokusu 2
Foto: Marina Bugarčić

U saradnji sa kompanijom Ball Corporation i projektom „Svaka limenka se računa“ na licu mesta biće organizovano više različitih aktivnosti u cilju promcije reciklaže.

Sakupljaće se iskorišćene aluminijumske limenke za piće, posetioci “Nektar OK festa” imaće priliku da prisustvuju oslikavanju Pixelate, svojevrsnog platna napravljenog od iskorišćenih aluminijumskih limenki, a kroz zabavnu društvenu igru XOXO, koja se pokreće ubacivanjem limenke, inspirisaće se i motivisati prisutni da recikliraju.

Na licu mesta biće promoterke sa rančevima u koje će biti moguće odložiti iskorišćene limenke. Uz pomoć smart flex sistema, koji će se koristiti kada se limenka odloži u ranac, najodgovorniji posetilac svakog dana biće nagrađen poklonima koji će se preuzimati u Nektar pub-u.

Uskoro počinje Nektar OK fest, sa više od 30 izvođača i reciklažom u fokusu 3
Foto: Marina Bugarčić

I to nije sve. Publika smeštena u “Nektar OK kampu” moći će da odloži otpad u EKO kese kao i posebne kante i kontejnere označene samo za odlaganje limenki kako bi se kasnije reciklirale. Volonteri na licu mesta će posetiocima “Nektar OK festa” pomoći u odlaganju otpada.

“Nektar OK fest” pored muzičkog programa pruža i mnogobrojna druga uživanja – rafting u najdubljem evropskom kanjonu reke Tare, šetnju fantastičnim planinskim stazama po obroncima planina Maglić i Zelengora, uživanje u pogledu sa vidikovaca koji se proteže preko Perućice, jedine očuvane prašume u Evropi.

Sve ove prirodne lepote treba videti i sačuvati i zato vas Nektar i Projekat “Svaka limenka se računa” pozivaju na reciklažu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari