Nemo vratio Evroviziju u Švajcarsku: Kako je izgledao pobednički nastup? (VIDEO) 1EPA-EFE/JESSICA GOW SWEDEN OUT

Predstavnik Švajcarske Nemo pobednik je Evrovizije i vratiće najveće evropsko muzičko takmičenje u svoju zemlju nakon 36 godina.

Nemo je sa svojom pesmom „The Code“ i mesecima pre takmičenja važio za jednog od favorita, a več na probama po dolasku u Malme bilo je jasno da će borba za prvo mesto ove godine biti veoma tesna.

Međutim, pre svega svojim vokalnim sposobnostima, energični Švajcarac ipak je uspeo da ostvari san i popne se na binu i drugi put, kada mu je prošlogodišnja pobednica Lorin uručila trofej.

nemo
EPA-EFE/JESSICA GOW SWEDEN OUT

Njegov nastup u finalu Evrovizije možete pogledati u videu ispod:

Nemo osvojio najviše glasova žirija, peti po glasovima publike

Švajcarska je od žirija iz 37 država Evrope dobila čak 365 poena, a pratili su ga Francuska sa 218 i Hrvatska koja je osvojila 210 poena.

Međutim, usledilo je čitanje glasova publike koji su se gotovo u potpunosti razlikovali od onih koje je prethodno dodelio stručni žiri.

Iako je publika većinski podržala predstavnika Hrvatske Bejbi Lazanju koji je dobio 337 bodova, Švajcarcu je 226 poena koje je dobio od glasača bilo sasvim dovoljno da podigne pobednički trofej i vrati Evroviziju u svoju državu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari