Nenad Jezdić povodom zabrane ulaska ekipi predstave Knjiga o Milutinu na Kosovo za Danas: Ovo nedelo je suštinska slabost i nemoć

Ostavite komentar


  1. Da nije tuzno bilo bi smesno, prvo im das sve atribute drzavnosti a posle saljes velikosrbsku propagandu (tako oni to vide) i oni postupaju kako im se moze, kasno je sad. Sami smo im dali drzavnost i vise nije bitno ko je kriv, ustvari sami smo krivi: vlast,opozicija, sendvicari, penzioneri, omladina…svi.

  2. Administrativnu granicu, npr. prema AP Vojvodini, bi lako presli bez formalnosti, ali ste naisli na drzavnu granicu, koju ne mozete prelaziti bez prethodhonog odobrenja drzavnih vlasti Kosova.
    sve dok ne priznate da je to drzavna granica, bice ‘rikverca’!

  3. Nema ovo veze sa kulturom.
    Ovo je samo pokazna vežba koliko je Kosovo nezavisna država.
    Koliko god srpski političari trućali da je to srpska zemlja zajedno sa crkvom, toliko će dobiti zabrana za ulazak. Što nisu zvali onu novu ministarku za porodicu, hvalila se da ulazi na Kosovo alternativno prelazima, mogla je da ih prevede.

  4. Potpuno tacno.
    Samo to se odnosi na vas Jake I Mocne ( Koji klicu Kosovo je Srbija) .

  5. Pa pomozite Jezdi, ajmo Draža ili ti Marko V. pa to su vaši prijatelji… Vi kažete da su oni (šiptari) za nas Evropa….. De ste sad….

  6. Fenomenalna monodrama. Remek delo. Preporučujem svima.Nema ničeg nacionalističkog samo srce i duša. Topla prica namucenog i duhovitog čoveka. Pozdrav!

  7. Respirocitet je majka. Ni jedno vozilo ni jedno prevozno sredstvo ni jedna osoba mi ne bi prosla korz Srbiju. Svi sa dokumentima tzv Kosova odmah moraju biti uhapseni i osudjeni za oruzanu pobunu i krsenje Ustavnog porekta Srbije. Nazalost i mi smo pod okupacijom.

  8. @Julius arnaut… vi siptari ste drzava koliko mesna zajednica u Gornje strnjikr, okupirani od soldateske iz 40 drzava, vojnom bazom bonstil…

  9. Ne baš malo toga, od vlasti „previše srpskog“, bilo je skrajnuto ili zabranjeno za vreme Tita i u čitavoj Srbiji, ali tada nije smetalo. Tito je umeo da kupi srpsku ravnodušnost, a to nisu bile male pare. Da, kupio je ravnodušnost Srba, da ponovim onome kome se ne sviđa.

  10. Samo strpljivo, kako Amerika puca i slabi iznutra tako i njihovo vrijeme polako prolazi.
    Samo strpljivo i ta imitacija od kvazidrzave ce nestati.

  11. Gospodine Julius, o kakvu administrativnu granicu s Vojvodinom Vi spominjete?
    O kojim državnim granicama pričate?
    Gospodine Strani Plaćeniče, koja nezavisna država postavlja granice veri i kulturi?
    Rikverc za kulturu? To je duhovito?

  12. Ziveo Nato pakt.Ziveo Josip Broz.Ziveo Krcun,ziveo Leka,ziveo Ante…Sve sto su hteli,sve su ostvarili.Koliko srpskih budala majko bozija.

  13. Polozi cvece pored neobeliezenih masovnih grobnica kosoviskih civila sirom Srbije pa se onda zali.
    Licemerno je govoriti da se ovde radi o kulturi kada je svima ocgledno da se radi o provokaciji i teritorijalnim pretenzijama. Braco Srbi, Ne budimo rusi, recimo posteno da zelimo ponovno proterivanje albanaca sa Kosova. Nasa crkva koljacima i ratnim zlocincima dodeljuje ordenje, kakva crna kultura. Nasa crkva zeli rat.

  14. Okupacija u pravom smislu te reči… I genocid, kulturni i pravni, moze se reci i silovanje, da ne upotrebim i neku goru reč! Imali smo tu nesreću da podelimo ovaj prostor sa tom izuzetno nekulturnom i gadnim skupinom i li plemenom… nažalost. Ima i među njima sugurno vrednih i čestitih ljudi, ali ne vide se od ove glasne i primitivne većine! Podrska za gazda Jezdu:)

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.