„Nestala je mistika Ratova zvezda“ 1Foto: Printscreen/ http://kaleidoskop-media.com/ privatna arhiva

Genijalni umetnik Dejvid Rasel, dao je ekskluzivni intervju za srpski web magazin Kaleidoskop.

On je 1983. godine radio storibord za film „Ratovi zvezda: Povratak Džedaja“, a kasnije svoje umeće pokazao i na takvim hitovima kao što su „Betmen“ Tima Bartona, „Terminator 2“ Džejmsa Kamerona, Zemekisovom „Rodžer Rebitu“, „Mulen ružu“, „Narniji“ i „Vulverinu“, zaključno, za sada, sa novim Piratima sa Kariba“ čija se premijera očekuje 2017. godine.

Dejvid Rasel u intervjuu za Kaleidoskop, koji ljubitelji Star Wars-a mogu pročitati na www.kaleidoskop-media.com otkriva kakva nedopustiva greška se dogodila u naknadnoj trilogiji Ratova zvezda.

– Sva mistika „Ratova zvezda“ završila je kad je okončan „Povratak Džedaja“, a poslednji filmovi predstavljaju tek nešto više od slatkiša za oko i briljantne vežbe u globalnom marketingu. Lični i profesionalni razlaz između Džordža Lukasa i njegove supruge uslovio je odlazak za serijal presudno bitne Marše Lukas – briljantanog pripovedača, filmskog montažera i nadasve romantične duše, obelodanjuje za Kaleidoskop Dejvid Rasel.

Web magazin Kaleidoskop, koji je sa radom počeo u oktobru 2016. godine i okupio ekipu vrsnih novinara i kolumnista: Teofila Pančića, Mihaila Medenicu, Draganu Nikoletić, Sonju Ćirić, Anu Radmilović, Milicu Piletić, fotokolektiv Kamerades i mnoge druge, jedan je od retkih magazina koji se na ovim prostorima bavi oblastima kulture i umetnosti na jedinstven način.

Čitaoce kroz Kaleidoskop vode igra pisane reči, magija fotografija, svetlost umetnosti, čarolija teatra, odsjaj stanja u kome se ogleda savremena kultura.

Magazin je doneo osveženje na medijskoj sceni svojim savremenim dizajnom, a već na početku se pozicionirao kao platforma za ekskluzivne intervjue, neotkrivene priče i vrhinske fotografije.

Kaleidoskop će javnost upoznavati i sa umetnicima koji do sada nisu imali prilike da se predstave ili su to učinili u vrlo uskom krugu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari