Nesvakidašnja lutkarska predstava „Grad svetlosti” o Kragujevcu u Pozorištu za decu i mlade 1Foto: PZDKG

 

Sutra, u subotu, 3. juna tačno u podne u kragujevačkom Pozorištu za decu i mlade biće izvedena predstava,,Grad svetlosti” koju je režirao David Zuazola.

Kompozitor muzike za ovu nesvakidašnjoj predstavi koja govori o samom gradu Kragujevcu je Lazar Novkov, asistenti scenografije Alina Linkova, Marko Stamatović, Marko Đurić, Saša Radovanović, Aleksandar Petković, Milica Redžić Vulević i Ljubica Radomirović, dizajner kostima je Alina Linkova a svetla Rade Stamenković.

U predstavi igraju: Milica Redžić Vulević, Ljubica Radomirović i Aleksandar Petković.

„Ovo je jedna veoma posebna lutkarska predstava koja teži da istraži nove kreativne mogućnosti koje prevazilaze tradicionalne načine na koje se poima lutkarsko pozorište.
U ovom zajedničkom radu, razmišljali smo o važnosti uključenja lokalne zajednice u stvaranje ove predstave, te da učešće zajednice ide dalje od zadovoljenja uloge posmatrača koji sede na svojim mestima čekajući na početak i kraj predstave”, ističu iz kragujevačkog Pozorišta za decu i mlade.

Nesvakidašnja lutkarska predstava „Grad svetlosti” o Kragujevcu u Pozorištu za decu i mlade 2
Foto: PZDKG

Po njihovim rečima ovim projektom „želeli smo da stvorimo sveobuhvatno iskustvo”.

Predstava „Grad svetlosti” imala je svoju premijeru 20. maja. Traje 60 minuta i namenjena je deci starijoj od tri godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari