Kadar iz Netfliksove serije "3 Body Problem"Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Marta 21. ove godine na Netfliks je stigla serija „3 Body Problem“ (Problem tri tela). U kratkom roku postala je najgledanija širom sveta. Od 25. do 31. marta korisnici popularnog striming servisa su seriju gledali ukupno 115 miliona sati.

Zato nije toliko neočekivano što stižu nove epizode. Peter Fridlander iz Netfliksa potvrdio je da su „dali zeleno svetlo za još nastavaka“.

„Izvanredni ‘3 Body Problem,’ oživljen spretnim rukama Dejvida Beniofa, Dena Vajsa i Aleksandra Vua, vinuće se do nikad viđenih visina“, rekao je Fidlander za „Hollywood Reporter“, prenosi Index.

O čemu se radi u seriji?

Netfliksova serija „3 Body Problem“ bazira se na istoimenoj knjizi Lijua Cisina. Emitovano je osam epizoda, a glavne uloge imaju Benedikt Vong, Džes Hong, Jovan Adepo, Eiza Gonzalez i drugi.

Radnja prati grupu naučnika koji se pripremaju za najveću pretnju s kojom se čovečanstvo ikad susrelo. Je Venđije je astrofizičarka je koja je videla kako joj je otac brutalno ubijen tokom Kineske kulturne revolucije. Godinama kasnije ona je regrutovana u vojsku i deo je tajne misije čiji je cilj uspostavljanje kontakta s vanzemaljcima.

Serija je počela da se snima 2022. u Londonu, Njujorku i Kini i trebalo da bude objavljena prošle godine, no njeni autori su insistirali na snimanju još jedne scene koja ranije nije bila u scenariju. Tada se dogodio štrajk u Holivudu, zbog čega je odloženo snimanje te scene, kao i emitovanje serije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari