Netfliks sprema seriju po romanima Jua NesbeaFoto: Heiko Junge / NTB Scanpix / Profimedia

U martu je objavljeno da Netfliks radi na adaptaciji poznatog serijala romana o detektivu Hariju Huleu, čiji je autor norveški pisac Ju Nesbe. Nedavno je otkriveno više detalja o seriji, poput naziva i informacije ko će tumačiti glavnog junaka u predstojećoj adaptaciji.

Kako prenosi Varajeti, knjige će se adaptirati u obliku serije koja će se zvati „Jo Nesbo’s Harry Hole“. Glavnu ulogu detektiva Harija Hulea dobio je nemačko-norveški glumac Tobias Santelman, koji je publici poznat po ulozi u istorijskoj dramskoj seriji „The Last Kingdom“, koja se prikazuje na Netfliksu.

Osim naziva serije i glavnog glumca, otkriveno je još nekoliko glumačkih imena koja će se pojaviti u seriji. Uz Santelmana, u seriji će glumiti i Džoel Kinaman kao Tom Valer, kao i Pia Tjelta kao Rakel Fauke. Glumačka postava otkrivena je u restoranu Šroder u Oslu, koji predstavlja „drugi dom“ Harija Hulea u romanima. Svaki glumac stigao je u automobilu koji vozi njegov lik u seriji, prenosi Index.

Šta gledaoce očekuje u prvoj sezoni?

U prvoj sezoni serije, koja će se bazirati na petoj knjizi u serijalu („Solomonovo slovo“), gledaoci će pratiti priču o dvojici policajaca i navodnih kolega koji deluju na suprotnim stranama zakona. Tokom prve sezone Hari Houle sukobljava se sa svojim dugogodišnjim protivnikom i korumpiranim detektivom, Tomom Valerom. Hari je briljantan, ali izmučen detektiv odeljenja za ubistva koji se bori sa svojim demonima. Moraće učiniti sve što može kako bi uhvatio serijskog ubicu i priveo Valera pravdi pre nego što bude prekasno.

Plan je da se serija pojavi na Netfliksu 2026, a njena produkcija počinje već ovog meseca. Autor romana, Ju Nesbe, napisaće i scenarije za seriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari