the glory netfliksFoto: Youtube printscreen/Netflix

Na Netfliksu postoje serije razne produkcije, a azijska je vrlo zastupljena, te ne iznenađuje da ima puno kvalitetnog sadržaja na korejskom jeziku.

Korisnici Netfliksa koji posećuju Facebook grupu Netflix Bangers pohvalili su korejsku seriju The Glory koja se prikazivala od 2022. do 2023. godine, prenosi Index.hr.

The Glory je psihološka triler serija reditelja Ana Gil-hoa i scenaristikinje Kim Eun-suk. Glavnu ulogu u seriji igra popularna korejska glumica Song Hje-kjo, koja je glumila u hit-serijama Autumn in My Heart i Descendants of the Sun.

Serija ima samo jednu sezonu, ali za razliku od većine Netfliksovih serija koje imaju deset ili manje epizoda po sezoni, The Glory ih ima čak 16.

O čemu se radi u ovoj Netfliksovoj seriji?

Serija je inspirisana istinitim događajem iz 2006. godine kada su učenice osnovne škole u gradu Džongdžuu brutalno zlostavljale svoju vršnjakinju.

Jednom prilikom su je čak napale uvijačem za kosu, zbog čega i danas ima opekotine.

The Glory prati Mun Dong-eun, ženu koja je kao dete bila žrtva zlostavljanja u školi. Dong-eun dolazi iz siromašne porodice, a njena glavna zlostavljačica je dete iz imućne i ugledne porodice, zbog čega joj niko ne želi stati na kraj.

Dong-eun odluči da se osveti 20 godina kasnije, nakon što dobije posao u školi koju pohađa dete njene zlostavljačice.

Odlične ocene kritičara

Serija The Glory oduševila je i kritičare i prosečne gledaoce. Kritičari su je ocenili s 80 posto na Rotten Tomatoes-u, a gledaoci s 93 posto. Isto tako, serija na IMDb-ju ima ocenu 8.1.

„Hteo bih da snime još jednu sezonu ove serije, ali sumnjam da će se to dogoditi. Pogledao sam je dvaput i verovatno ću je ponovo pogledati“, napisao je jedan obožavatelj na Facebooku, prenosi Unilad.

„Jedna od najboljih korejskih serija na Netfliksu“, dodao je drugi.

„Ovo je jedna od najboljih serija ikada. Uložite vreme u ovu seriju i isplatiće vam se. Jako dugo ćete pamtiti to što ste pogledali“, napisao je treći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari