Na Netflix stiže dokumentarac o tragičnom slučaju koji je mnoge podsetio na psihološki triler Gone Girl 1Foto: Printscreen YuTube

Na Netflix uskoro dolazi kriminalistička dokumentarna serija American Nightmare, o slučaju koji je mnoge podsetio na psihološki triler Gone Girl, piše Index. hr

Serija prati otmicu 29-godišnje Denise Huskins koja je 2015. godine oteta iz kuće svog dečka Aarona Quinna, s kojim je provodila veče.

Dvojica kriminalaca provalila su u Quinnovu kuću, vezala mladi par te zatim otela Huskins u nadi da će dobiti otkupninu od 17 hiljada dolara.

Dva dana nakon otmice, Huskins je puštena oko 640 kilometara dalje, u blizini grada Huntington Beacha, u kojem živi njena majka.

Iako je mladi par proživio strahote, policija im nije verovala te je javno izjavila da lažu.

To je dovelo do optužbi u kojima je javnost tvrdila da su Huskins i Quinn kopirali triler Gone Girl reditelja Davida Finčera.

Policija je tek tri meseca nakon otmice pronašla dokaze pomoću kojih je utvrđeno da su Huskins i Quinn govorili istinu. Za otmicu je optužen bivši američki marinac Matthew Muller.

Na dokumentarnoj seriji radile su Bernadette Higgins i Felicity Morris, koje su sarađivale i na jednom od najpopularnijih Netflixovih dokumentarnih filmova svih vremena – The Tinder Swindler.

American Nightmare imaće premijeru na Netflixu 17 januara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari