Nije pitanje šta rade muzičari, nego kuda ide čovečanstvo

Maestro Valerij Gergijev u razgovoru sa novinarima u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Koncert je posvećen Gergijev: "srpskom narodu i svim ljubiteljima klasične muzike u Srbiji". Bio je to koncert "kulturnog imperijalizma Rusije" (ako se pogleda šta je izvedeno). U nas već odavno nema "kritične mase" publike za koncerte klasične muzike. Zato bi koncerti jednim delom trebali da vrše i popularizaciju te muzike (a ne da budu produžena ruka nečije političke ideologije!)… Ova izvedena dela to svakako nisu.

  2. @natalija – da li ste bar pogledali program, kad vec ocigledno niste bili na koncertu pre nego sto ste komentarisali? Kako Vam se u "ruski kulturni imperijalizam" uklapa Debisi, a kako Maler? Ili ste mozda otisli posle prvog dela misleci od pauze da je kraj pa ste propustili drugi deo koncerta u kome je izvedena cela Malerova 5-a u trajanju od preko 70 minuta? Ili mislite da je Maler Rus? Da li su koncertu prisustvovali neki ljudi iz razloga koji veze nemaju sa muzikom je jedna stvar, ali osporavati da je koncert bio fantastican u svakom pogledu je bespotrebna malicioznost.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.