Nikad više džeza, a manje sponzora

Ostavite komentar


  1. gradu se vrati deseti deo. Ostalo puni republičku kasu, pa ga ovi premandaju subvencionišući Srbijagas, beogradski novogodišnji kičeraj, kablomotačke i krojačke firme, propalu Er Srbiju i slične gubitaše. Kako se uzima niški novac, tako se omanda i svima drugima, a onda pretupa na sumnjive poslove zaključene na osnovu memoranduma o nekakvoj saradnji ili na nameštenim tenderima. Treba li da čudi što kablomotačke, krojačke i slične firme, koje subvencionišu našim novcem, iznose parice iz ove države, a ovde ni u šta ne ulažu? Ovo je zlatno doba, ono što su dinkićevci započeli, u saradnji sa demokratama, naprednjaci su doveli do savršanstva. Njih Nišvill ne interesuje, kao što nije interesovao ni demokrate. Nema jagnjića i prasića na ražnju, nema svadbarskog kupusa, nema tuča. Što bi iko bacao novac na pristojan festival na kome se ne bi osećao dobro? Nišvill nikada nije posetio ni jedan ministar kulture, niti bilo koji drugi, predsednik ili premijer. Ni ne treba da čudi što ne daju pare za Nišvill, čudi me to što ne traže da bude proglašen republičkom manifestacijom, kao što su nam i aerodrom oteli. Nije mala stvar biti među deset najznačajnih džez festivala u Evropi, a pri tom beograđani zapečatili ćup i čuvaju republičke pare za beogradske festivale i novogodošnji kičeraj.

  2. Postujem svaku muziku,ali džez forstival u Srbiji je nametanje strane kulture i muzike koja u muzici nema nikakve sličnosti sa našom.Koliko se sećam glavni sponzor na početku je bila USA ambasada

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.