Nikita Mihalkov, čuveni ruski filmski i pozorišni umetnik: Rat u Ukrajini završiće se pregovorima, Rusija mora biti bezbedna

Ostavite komentar


  1. Ne znamo kakva je dokumenta on video ali sve i da je tako, Rusija je mogla efikasno reagovati na drugi način a ne ratom koji je odneo do sada stotine hiljada života.
    Dalje, društveni sistem kakav postoji u Rusiji nije dostojan za život slobodno mislećeg čoveka.
    Sloboda govora, korupcija, kriminal na državnom nivou, autokratija, politički zatvorenici…čime to Rusija zaslužuje poštovanje običnih ljudi ostalog sveta?!
    Pa i sama lista njenih saveznika u ratu je više nego tužna: Iran, Severna Koreja, Belorusija…sve uzorne demokratske države.
    Tih milion i po Rusa koji su pobegli su najpametniji deo tog društva, oni se neće vratiti dok ta zemlja ne postane normalna.
    Rusiji se ne piše dobro, takva društva se kad tad urušavaju, istorija je to pokazala više nego dobro.

  2. @ Rusija mora biti bezbedna…

    Ostatak covecanstva takodje mora biti bezbedan od Rusije

  3. Urušavanje društva se dešava u celom svetu!To su projektovali moćnici!Ipak čovečanstvo se budi i počinje veliki preokret u kretanju društvenih odnosa!Sada nije izvesno ali ubrzo dolazi do burnih društvenih transformacija!

  4. Sama Rusija je sebe ubacila u situaciju iz koje ne moze da se izvuce lako,niko joj nije kriv!

  5. Михалков је 16. октобра 2007. заједно са још три личности из културе написао писмо председнику Руске Федерације Владимиру Путину. У овом писму су тражили од Путина да одради трећи мандат на месту председника кршећи устав. Писмо је изазвало оштре дискусије. Аутори писма су навели да су говорили у име свих уметника…
    Активан је део „Z“-пропаганде о „укронацистима“.

  6. Da li gospodin misli da Rusija zastupa interese i cuva “slovensku kulturu” i u ime Ceha i Poljaka? To bi bas bio cinizam, jer znamo kakav je njihov stav prema danasnjoj Rusiji. Nisu mogli da docekaju da pobegnu iz Varsavskog pakta. Sto se nad tice, hvala, nemojte nas vise braniti.

  7. Kad neko zavidi ljudima što žive na zapadu, onda sipa visoko moralne floskule i sl, a kladim se da privatno vozi zapadni ili japanski auto, japanski ili švajcarski časovnik i sl, jednom reči komunjara.

  8. Citirao bih veliku srpsku umetnicu ruskog porekla Olje Ivanjicki.
    „Rusiji nisu potrebni ljudi, njima su potrebne stvari, zato i prikupljaju po svetu Faberžeova jaja, a ne naučnike, umetnike… Nema ja šta koga da molim za rusko državljanstvo, već mene Rusija treba da pita, da li želim njeno državljanstvo. “ Kad bi pročitao intervju ovaj Oljin intervju možda bi ovaj idolopoklonik nešto i naučio o samopoštovanje.

  9. Коментари показују да је много поробљених умова међу нама. Човек лепо каже да треба сваки да има право на свој избор а западоиди сматрају да је то диктатура, неслободан и да Вашингтон, Лондон и Брисел треба да осмисле наше животе и да само треба да слушамо шта они кажу.
    Ако тако радимо онда је то слобода, демократија, људско право, … Залуд је слепом цртати и глувим говорити!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.