Nikola Đuričko: Za naše pare nas prave majmunima

Pomodoro intervju

Ostavite komentar


  1. Svaka cast na izjavama. Promene moraju doci iznutra. I na duge staze. Obrazovanje. O B R A Z O V A NJ E ! Decu u skole, na nauku, klasicnu muziku, lepe umetnosti. Treba svako jutro da gledaju Pink i Grand a onda da napisu sastav o utiscima. Redovno im prikazivati Milomira Marica i Vesnu Dedic uz dokumentarne isecke o padu Berlinskog zida. Svaki dan po sat Bitlsa, pa onda traziti da pevaju Acu Lukasa. Naglas. Da naslikaju domace i strane nacionalne heroje. Vucica i Vulina pored Nelsona Medele. I strucnjake, nase i njihove. Jorgovanku Tabakovic pored Johna Nasha. Maju Gojkovic pored Gorbacova. Marijana Risticevica pored Obame. Da okace crteze roditeljima glasacima iznad stola za rucavanje. Fer je da podijelimo teret.

  2. A, vidis, dobri moj i cestiti Nikola, ti si (bar kod mene) guzicom vrata zatvorio onog momenta kad si, zarad svoje licne promocije, otisao u Sarajevo i pristao da glumis u filmu gdje je srpski narod prikazan kao monstruozan. Zar posle tog cina, ja treba da se slozim sa tobom i vjerujem ti kako ti zelis dobro ovom narodu i ovoj zemlji,? A bio si mi omiljeni glumac, …šteta.

  3. Covek je lepo objasnio da su ovi osteceni prezilukom. I za njih je svaki slobodno misleci covek iz kruga dvojke. Djuricko je rodjeni Beogradjanin, iz Lole Ribara, rastao pored Gage i Preleta, i tacno znam kako se oseca kada mu bosanska goveda kroje sudbinu u rodjenom gradu i rodjenoj zemlji.

  4. Pohvala Djuricku ,za sve izreceno u tekstu ,skoro da bih ga mogao potpisati.Cini mi se da cela opozicija u izvesnom smislu hoce da se okoristi da posle vlasti koji covek da ne pozeli nikome ,da oni pruze nesto demokratije,slobode,nesto da poboljsaju ekonomiju ,da se ne krse prava ocito,nego diskretno.Ali i tada bi imali neugodan osecaj u stomaku,zbog nekih stvari koji nece biti uradjene ,a moraju da se urade.Nije dovoljno da Vucic padne,nego da bude lisen slobode,ukoliko je istina ono sto govore iz opozicije,onda oni kada dodju vlast moraju da obezbede susdstvo koje ce takvoga lisiti slobode,ako nisu u stanju ne treba da budu na vlasti.Nisam siguran da nece biti rijalitija pod sledecemo vlascu i da ce kulturno biti mnogo bolje i da nece biti oligarhije i podilazenje krupnom kapitalu i stranim silama .Da ce prava radnika vaskrsnuti ,da ce broj siromasnih pasti za 70 posto .O spomenutim aspektima,cak se i ne govori iz opozicije.Nego,vladavina prava,lazne diplome,nesposobnost,jedan covek se pita za sve,Vulinova bahatost .Tadic govori o investicijama,Jankovic o vladavini prava,Stefanovic o pravima radnika,Jeremic i Sutanovac kritikuju vlast,uopste ne govoreci o svojim planovima a Djilas ne govori nista .Jedna prava idila .A svesno svi izbegavaju da preciziraju opsirno kako ce izgledati ukoliko dodju na vlast.I to pokazuju i ovi izbori u Beogradu,gde su se setili Djilasa za gradonacelnika .

  5. Ovo što govori g. Đuričko jeste totalni antimarketing svake ideje o smeni ove vlasti. A supruga mu lepo rekla da ne priča koješta.

  6. Da sam novinar, uputio bih ovo pitanje: sta mislite o namestanjima konkursa u FCS?

  7. U dosta svetonazornih tačaka sam saglasan sa Đuričkom.
    Kao i u stavu da je ovaj režim autoritaran a demokratija bolja, što bi trebalo da se tumači kao manjak ustavnih prava i sloboda.
    Međutim, igrajući se tribuna koji ljudima otvara oči apostrofirajući korupciju prenebegava i olako prelazi(nazivajući sitnim razlikama) činjenicu da je opstao kao glumac zahvaljujući burazerštini koja je jedan od kamena temeljaca korupcije.To znači da su Dragan Bjelogrlić, Radoš Bajić i pok. Ljubiša Samardžić jedini ljudi koji su u mogućnosti da snime film.To se zove tajkunizacija i nije retka pojava u zemljama koje su naglo ušle u kapitalizam.U poslednjih 15 godina nije bilo filma(o kvalitetu ne bih sada) u kome nije igrala ekipa koja je vezana za Bjelogrlića.Kao što nije Srbija poligon političara, tako ni filmsko platno nije poligon za (do sada skromne) Bjelogrlićeve domete i monopolizaciju filma, čega je Đuričko integrativni deo(sa dugačkim nizom ošljarski odigranih uloga na filmu).Filmovi gde je Bjelogrlić reditelj,producent,scenarista i direktor kastinga samo fingira način kojim se dolazi do kvaliteta.Kada se taj model prenese na državu Bjelogrlić ispada Vučić(ili Vulin-zavisno od dometa) ali u njegovom slučaju Đuričko nema ništa protiv jer ga ovaj hrani hlebom i ________-dodati po zelji.U tom kontekstu je cela priča licemerna.Smeta mu SNS svetonazor u državi, a ne smeta mu Vučić(Bjelogrlić) uz čiju pomoć živi.
    I tu se dolazi do klasične zamke gde kulturni radnik ili umetnik-zavisi kako ga ko dozivljava-Djuričko odjedanput zna šta je problem u državi(a ne daje konkretan pravac delovanja, niti kako da se to prevaziđe, niti sa kojim ljudima) i bavi se time, a ne onim što mu je osnovna delatnost.
    Konkretno, ne verujem da se bavi politikom samo da otera ove, nego možebitno pikira neko mesto.Da li bih mu poverio neko mesto u javnoj upravi da troši moj novac?Mislim da ne bih sa obzirom na dugu tradiciju simbiotskog burazerovanja sa Bjelogrlićem.

  8. Sve dok ove bitange od 90tih na ovamo ne budu u zatvoru pravosnazno osuđeni dotle će Srbija

  9. Dok god bitange od 90tih na ovamo ne budu pravosnazno osuđeni i u zatvoru dotle će Srbija biti talac fukara
    A tu ne mislim samo na AV i SNS bratiju…mislim na sve Dinkice Dilase Sutanovce Miskovice Kariće Draskovice i sve ostale bitange i fukare koji su se pored njih osilili i obogatili pa sada prodaju maglu za 83 000 eura
    Govna smrdljiva

  10. Nesto se secam Bjelogrlica kao gosta na onoj velikoj proslavi JSO u Kuli, zajedno sa Stanisicem,Simatovicem i Kertesom, i tamo nekog grljenja i ljubljenja. Tada je ptica na grani znala o kakvim se tu ljudima radi. Eto toliko…

  11. Nekako i da razumem da je balavom Boži lepši zmijarnik i smetlište na savskom keju nego velelepne gradjevine i predivno šetalište pored Save, da mu je lepša stara Slavija od ove sa fontanom ali mi nije jasno da jedna umetnička duša isto to misli!

  12. OVA SADAŠNJA ,,napreDno,,OBRAZOVANA, Bratija, UZ POMOĆ mnogo,,UPOSLENIH,Strendžerkih,SAVETNIKA ODLIČNO JE IZUČILA KAKO SE VAMPIRSKI, ,UNIŠTAVAJU,SVE neukaljane i nekoruptivne snage PA JE ZATO,NEKI TAMO IDIOTSKI,, ,,VRH,BEOGRADA,ODLUČIO,DA SE SAMO,ONI PITAJU,ŠTA JE,USPEH,,I,,DOMET.,OVE,,FISKALNE,I ,,KULTURNE,,OBNOVE,SRBIJE,SUŽENE NA DESTINACIJE,U.Ž.A.S.a.njihovim,decenijskim,,zalaganjem,, još od,berićetnih,IM 90 ,ih..,Mogli smo biti,giganti,al SVE VIŠESMO MIGRANTI,U SVOJOJ ZEMLJI NA SVOM TLU,,SU BESMRTNE REĆI JEDNOG NEPRAVIĐENOG,ĐOLETA BALAŠEVIĆA, .,ISTINA NEMA DVA KRAJA NEGO JEDAN A,NIKOLJE NA PRAVOM,-,,Svitrpimo postiđeno,Skupštinskileb bez motike,,To spada u Narkotike,, sA TE,IGLE SE NESKIDA,.,,SREĆOM,,PO NACIJU,OVAKO,ISTORIJSKI,USREĆENU,,S CELIH,,2 MILIONA,,TALACA,,.POBENIKA,,OSTALI SU SE,,IZGUBILI,U,napreDno naučenom,računu,.spontano,.,bez uključivanja,emocionalne,inteligencije,i,posebnog,,pogleda,,kroz još posebniji,prozor,,..

  13. Srbiji je potrebna građanska i narodna neposlušnost, kako bi se odbranili sloboda i dostojanstvo. Pobuna studenata, nezaposlenih, gladnih, ojađenih, poniženih. Srbiji je potrebna pobuna svih koji su spremni i fizički da se suprotstave ovom sistemu koji je sve, samo nije sistem. Vlast treba naterati na još veću represiju, na koju je ona spremna, jer bi se samo tako ojačao otpor i pokazali zubi i javnost. Narod koji nije spreman da popije batine i bajbokanu, nije zaslužio slobodu, već slepca za vođu (Radoje Domanović).

  14. Sasa Jankovic nije kupio jelku i sve drugo „lepo„sto ovom narodu umesto lecenja uha pravi frizure samo zato sto nije na njihovom mestu-na zalost…

  15. Te pare za jelku i za fontanu i tome slicne sumnjive investicije nisu nase pare to je cisto pranje novca. Tuga je sto se taj novac pere od kriminala, dilovanja, gradjevinske mafije sto znaci da ga u nasoj zemlji ima puno cim se toliko peru pare

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.