„Budući da iza priče o preuzimanju stoji predsednik, pretpostavljam da će on imenovati i žiri“: Članovi žirija i dobitnici o budućnosti NIN-ove nagrade

Ostavite komentar


  1. Žiri će se kao i do sada birati,dobitnici će primiti svoje nagrade,a tu Vučić nema nikakvog uplita,iz ovoga se vidi koliko uvek neosnovano se napada predsednik.

  2. Svi pretendenti na NIN-ovu nagradu, koji suušli u uži izbor i koji su ljudi od časti treba da se povuku iz dalje trke. Osim ako im ne smeta da im biografija dožoivotno bude obeležena nagradom koju im daje vlast. Bilo koja vlast, a pogotovo ova morbidna i antinarodna. Belodano je da će vlast, tj. samodržac odlučiti laureata. Pa pisci i spisateljice, vaša savest je na ispitu.

  3. Ne brinite toliko, predsednik će i nagradu da preuzme? Morao je ovako, njemu je nikada nisu dali kad je bio mali. Sad uzima šta hoće a sve hoće. Mora da je bio jako siromašan talentima pa sad kad razjuri sve lepo, pametno i talentovano iz ove zemlje nekako mu i ostanu samo takvi takmaci za te nagrade, pa neka ih sve uzme? Neka mu se gladna dečija duša zadovolji?

  4. Ovo me podseca na 90te i JULovo preuzimanje Borbe.
    Tada je 99% redakcije napustilo kucu i sredstvima nekolicine osnovalo NASU BORBU.
    Zasto nebi nastao NAS NIN?
    Istorija se ponavlja, zar ne?

  5. Ja tebi vojvodo, ti meni serdare. Ako se neko usudi da nam kaže istinu onda je to ukidanje slobode od mediokriteta. Da li se vi boemi (pre će biti kafanski ljudi) nekad pogledate u ogledalu?

  6. Gotovo je, sprema se novi žiri na čelu sa tim opskurnim nacionalistom dr Perišićem, a zapravo Vučićem. Podrška Saši Iliću koji uvek ima hrabrosti da iznese pouzdane informacije i da kaže da je car go!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.