Nišlije večeras odaju poštu Balaševiću 1Foto: YouTube

Građanima širom nekadašnje Jugoslavije koji masovnim skupovima odaju poštu pevaču Đorđu Balaševiću, umrlom u petak, večeras u 19 časova pridružiće se Nišlije okupljanjem ispred Gradske kuće.

Poziv za okupljanje širi se društvenim mrežama, uz napomenu da neće biti ozvučenja, da nema organizatora i da građani treba jednostavno da dođu i zapale sveće.

Veliki broj Nišlija je na vest o smrti Balaševića na društvenim mrežama podsetio da mu je pre dve godine bilo onemogućeno da održi koncert u Nišu jer tadašnja gradska vlast nije odobrila izdavanje hale „Čair“ za to.

Balašević je ubrzo potom na koncertu u Kragujevcu govorio o tome:

„Hteli smo da nastupimo u Nišu i onda je direktor Hale rekao: „Nema, zauzeti su termini, do Nove godine ništa, shvatite ima neko iznad mene“. Iznad njega je sekretar za kulturu. Zvali smo sekretara za kulturu, rekao je: „Ne može ništa, Hala je jako zauzeta, svi su termini popunjeni, shvatite ima neko ko je iznad mene“. Ko je iznad tebe? – Gradonačelnik.

On je rekao: „Ima neko iznad mene“. Rekao sam: Znam ko je iznad tebe – iznad tebe je 5.000 ljudi u Kragujevcu u svakom smislu!“, rekao je Balašević.

Legendarni kantautor Đorđe Balašević preminuo je od posledica upale pluća na Kliničkom centru Vojvodina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari