Nova: Ammar Mešić dobio otkaz posle kritike Vučića 1Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Glumac Ammar Mešić, koji već godinama tumači ulogu Strahinje u seriji “Igra sudbine”, koja se emituje na TV Prva, dobio je otkaz nakon letnje pauze i to zbog toga što je u prethodnom periodu otvoreno kritikovao predsednika Aleksandra Vučića i podržavao proteste Srbija protiv nasilja, saznaje Nova iz izvora bliskog produkciji televiziji.

Ammar se juče oglasio na Instagramu, navodeći da više neće tumačiti ulogu Strahinje u pomenutoj seriji iako je tu od samog početka i iako je pre letnje pauze govoreći za “Pop Tok”, autorsku emisiju na Nova. rs rekao da će nastaviti da glumi u seriji i posle letnje pauze.

“Dragi prijatelji, braćo kumovi, kolege…Žao mi je, ali došlo je vreme da seriji “Igra sudbine” kažem zbogom. Ovim putem želim da vas obavestim da od ove sezone više neću biti deo serije. Gledaćete me u još narednih dvadestak epizoda. Prethodne četiri sam bio skoro svako veče u svojim domovima i zahvalan sam na vašim lepim i pozitivnim komentarima” napisao je Amar na Instagramu.

On se zahvalio producentima Svetlani Drinjaković, Nikoli Burovcu i Danijelu Đuriću kao i televiziji Prva na svemu.

“Nadam se da ćemo opet nekada sarađivati. Hvala ekipi koja je nekad bila deo serije, Da nije bilo vas, ne bi bilo ni mene. Jedno javno hvala mojim prijateljima Stevi, Olji, Matei, Milici, Kiki, Pavlu i Marku. P.S. Stevo, nemoj da plačeš. Do nekih novih uloga pozdravlja vas Strahinja the end”

Kako “Nova”saznaje iz izvora bliskih produkciji, kao i televiziji Prva, odluka da Amar ne bude deo nove sezone, te da nakon letnje pauze ne nastavi sa snimanjem serije , kako je prvobitno planirano, došla je zbog njegovog političkog aktivizma i vrlo jasne i medijski propraćene kritike predsednika Aleksandra Vučića, Srpske napredne stranke kao i zbog podrške protestima “Srbija protiv nasilja”.

Na poziv Nove, filmski i televizijski producent Nikola Burovac nije odgovorio, dok je producent serije Danijel Đurić rekao da je odluku o uklanjanju Amarovog lika iz serije donela produkcija i da to nije u vezi sa političkim opredeljenjem glumca.

“Nemam tu komentar, to što je napisao, to je to. Ne bih za nešto drugo – nemam šta da kažem. Nisam upućen oko toga. Ovo je strogo profesionalno, tako smo se dogovorili, želimo mu svaku sreću, možda se na nekom drugom projektu nastavi neka saradnja, to što je napisao, to je to, mi mu želimo svaku sreću. Ovo nema veze sa političkim opredeljenjem, zaista”, istakao je Đurić.

Na pitanje Nove ko je pokrenuo pitanje o prekidu saradnje on je ponovio da je to produkcijska odluka dodajući još da se po “nahođenju scenarija, dešavaju nove priče, dolaze novi glumci, da su scenaristi smatrali da je tako najbolje za seriju”.

Izvor Nove, koji je želeo da ostane anoniman, tvrdi drugačije, to jest da je produkcija prekinula saradnju sa glumcem zbog otvorene kritike vlasti. Amar Mešić je za Novu rekao da “nema komentar”.

Podsetimo u maju, nakon tragedije koja se desila u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar Amar je uputio svojevrsno javno pismo predsedniku Aleksandru Vučiću u kome njega i ostatak vlasti vidi kao glavne krivce za situaciju i zemlji.

Mešić je naveo da se dugo suzdržavao od kritike vlasti i samog predsednika, ali da je stigao „poslednji čas“.

„Nepoštovani, ne mogu reći čak ni gospodine… Nepoštovani Aleksandre Vučiću, davnih dana sam prestao da javno komentarišem tvoj rad, rad tvoje Vlade i generalno politiku u našoj zemlji. Nikada te nisam podržavao i uvek sam se stideo svega što radiš i načinom na koji se obraćaš nama građanima“, započeo je Mešić u svom direktnom pismu predsedniku Srbije.

„Za mene, jedini krivac zbog svega što se desilo našoj Srbiji jesi ti i tvoja Vlada. Sramite se. Ti, svi ministri i svoji tvoji novinari koji su doveli Srbiju u ovakvo stanje“, dodao je on, a prenela Nova.rs.

„Draga deco, koja nas gledate na televiziji (iako Vučić kaže da ne gledate televiziju, pa se onda pitam kako nas prepoznajete na ulici?), obećavam vam da ću se u narednom periodu truditi i pomagati koliko god je u mojoj moći da se vaš glas čuje i da ukažem na probleme današnjice. Iskreno saučešće porodicama“, zaključio je Mešić u svom obraćanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari