Radnja novog filma o Herkulu Poarou biće smeštena u Veneciju 1Foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Nakon što je kao Herkul Poaro bio u Orijent ekspresu i putovao Nilom, sledeća destinacija je Venecija, u kojoj će se odigravati radnja narednog filma.

Kenet Brana, koji je dobio Oskar za režiju filma Belfast, već narednog meseca započeće produkciju novog filma iz serijala o Herkulu Poarou, pod nazivom A Haunting in Venice. U pitanju je adaptacija romana Agate Kristi Hallowe’en Party iz 1969. godine.

On će naravno ponovo tumačiti belgijskog detektiva, a ostale uloge tumačiće Kajl Alen, Kamil Kotin, Džejmi Dornan, Tina Fej, Džud Hil, Ali Kan, Ema Lerd, Keli Rajli, Rikardo Skamariko i Mišel Jeo.

Za scenario je zadužen Majkl Grin, a snimanje će početi u Veneciji i u okolini Londona od ovog novembra. Grin je pisao scenario i za prethodna dva filma o Poarou. Brana je izjavio da je ovaj film zasnovan na kompleksnoj, manje poznatoj misteriji Agate Kristi koja se dešava na Noć veštica i da veruje da će rezultat biti sjajan.

Zvaničan sinopsis kaže da je radnja smeštena u Veneciju posle Drugog svetskog rata i da jeziva misterija zahteva povratak Herkula Poaroa na scenu. On je u tom trenutku u penziji i kada prisustvuje seansi u toku koje je neko ubijen, moraće da rasplete senovito klupko tajni.

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari