Novi film s Nikolasom Kejdžom ruši rekorde: Od 1. avgusta u našim bioskopima 1Foto: CourtesyofNEON1.jpg

Horor triler Sakupljač duša (Longlegs), u kome je posebne pohvale za tumačenje svoje uloge dobio glumac Nikolas Kejdž već je srušio dva rekorda od kada je stigao u američke bioskope, a domaća publika moći će da ga pogleda od četvrtka 1. avgusta kada počinje da se prikazuje u našim bioskopima.

Reč je o hororu povodom koga su se i kritičari i publika širom sveta složili u jednom: da je ovo film koji smo dugo čekali.

Oduševio je bioskopsku publiku, dobio epitet najstrašnijeg horora u protekloj deceniji i postao horor sa najvećom zaradom u nezavisnoj produkciji.

Kombinujući likove od kojih vam prolazi jeza niz kičmu, atmosferu straha i napetosti, kao i savremen i moderan pristup klasičnoj horor temi, reditelj filma Oz Perkins podario je ljubiteljima žanra, kao i dobrih filmova, nezaboravno bioskopsko iskustvo.

Oskarovac Nikolas Kejdž briljirao je u naslovnoj ulozi, tumačeći serijskog ubicu koga publika poredi sa nekim od najjezivijih likova sa velikog platna. Kejdžov raskošni talenat omogućio mu je da izgradi slojevit, iščašen karakter koji će nam se urezati u pamćenju kao jedan od najozbiljnijih antagonista savremene kinematografije.

Zbog toga nije ni čudno što svet ovaj film poredi sa kultnim „Kad jaganjci utihnu“, a Longlegsu prognozira da postaje Hanibal Lektor za buduće generacije.

U sinopsisu filma navodi se da je agentkinji FBI-ja Li Harker dodeljen nerešeni slučaj serijskog ubice koji dobija neočekivane obrte, otkrivajući dokaze o okultizmu.

Harker otkriva ličnu vezu sa ubicom i mora da ga zaustavi pre nego što ponovo napadne.

Kako navodi portal Dexerto, uz zaradu 0od 58.6 miliona dolara na području SAD-a, Sakupljač duša postao je komercijalno najuspješniji film produkcijske kuće Neon. Tu titulu dosad je nosio nagrađivani triler Parazit (Parasite), korejskog redatelja Bonga Joon-hoa, koji je osvojio Oskara.

Parazit je na prostoru Seeverne Amerike zaradio 53.3 miliona dolara, prenosi Index. hr.

Sakupljač duša takođe je postao najuspješniji indi horor . poslednjih deset godina, što znači da je prestigao hit horor Talk to Me, studija A24, koji je zaradio 48 miliona dolara u SAD-u.

Stručnjaci pretpostavljaju da bi Sakupljač duša mogao da zaradi preko 100 miliona dolara do kraja prikazivanja u bioskopima, što je impresivno ako uzmemo u obzir da je film imao budžet manji od 10 miliona dolara.

Longlegs ima čak 85% na Rotten Tomatoesu, a najviše pohvala, dobio je Nikolas Kejdž.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari