Nakon što je preksinoć ostvarenje Baza Lurmana „Veliki Getsbi“ sa Leonardom Dikaprijem u glavnoj ulozi otvorio 66. Filmski festival u Kanu, najveća smotra sedme umetnosti vrvi od Amerikanaca.

 Tu su Met Dejmon i Majkl Daglas, koji su došli u društvu reditelja Stivena Soderberga, kako bi predstavili novi film „Behind the Candelabra“, kao i braća Itan i Džoel Koen. Najviše pažnje juče je izazvalo novo ostvarenje Sofije Kopole „The Bling Ring“. Film, u kome glavnu ulogu tumači nekadašnja zvezda „Hari Potera“ Ema Votson, prikazuje kontrast između života običnih tinejdžera i sveta poznatih, u kome se sudaraju luksuz i sujeta. U istinitoj priči o bandi tinejdžera koja se bavi obijanjem kuća i krađom dragocenosti iz domova slavnih, pojavljuju se i Paris Hilton, kao glumica Kirsten Danst. Novo Kopolino ostvarenje prikazano je u okviru programa „Izvestan pogled“ posvećenom mladim stvaraocima.

Inače, zbog velikog broja filmskih zvezda koje defiluju na Kroazeti, crveni tepih se menja tri puta dnevno, pa je asocijacija Grinprajd juče peticijom zatražila da se životna sredina zaštiti barem tako što će se tepih menjati samo jednom tokom dana, što bi smanjilo pravljenje dodatnog otpada. Njihovu peticiju potpisalo je 6.000 ljudi, i ona će biti predata direktoru festivala u Kanu Tjeri Fremou i predsedniku ovogodišnjeg žirija Stivenu Spilbergu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari