Novi Mad Max u Kanu dobio šestominutne ovacije 1Foto: Gao Jing / Xinhua News / Profimedia

Nn filmskom festivalu u Kanu premijerno je prikazan film Furiosa: A Mad Max Saga. U njemu glume, između ostalih, Kim Hesvort, , Anja Tejlor-Džoj i Tom Berk.

Publici se, čini se, svideo novi akcioni film, budući da ekipa ovog ostvarenja je dobila neverovatne šestominutne ovacije. Glumica Anja je bila presrećna zbog reakcija publike, dok je Kris izgledao vrlo emotivno.

Furiosa: A Mad Max Saga je postapokaliptični akcioni avanturistički film iz 2024. koji je koproducirao i režirao Džordž Miler. To je peti nastavak u Mad Max franšizi, služi i kao spin-off i prequel Mad Max: Fury Road.

Radnja se odvija 15 do 20 godina pre događaja u Mad Maxu: Fury Road. Anja je tumačila mlađu verziju ratnice Furiose, s kojom se prvi put susrećemo u Fury Road, gde ju je glumila Šarliz Teron. Furioza je kao dete oteta iz svog idiličnog naselja, a odrastala je uz osobe koje su je zatvorile, gospodara Dementusa (Kris Hesvort) i Immortana Joea (Laši Hjum ). Mlada ratnica zaklela se da će se jednog dana osvetiti ljudima koji su joj uništili život.

Tejlor-Džoj je u intervjuu s Buhananom izjavila da je znala da će snimanje biti teško, ali da nije bila spremna na ono što ju je čekalo.

Iako nije želela da ulazi u detalje, glumica je rekla da su joj trebale dve godine da se oporavi nakon što se završilo snimanje Furiose.

„Nikad nisam bila usamljenija nego na setu tog filma“, objasnila je glumica, prenosi The New York Times. „Ne želim ulaziti previše u to, ali sve što sam mislila da će biti lako, bilo je teško.“

Producent i dugogodišnji saradnik reditelja Džordža Milera Dag Mičel otkrio je da Furiosa ima jednu akcionu sekvencu koja traje 15 minuta i snimana je čak 78 dana.

Na snimanju je učestvovalo 200 kaskadera a tajni naziv scene bio je Stairway to Nowhere.

„Džorž i ja imali smo opsežne razgovore o tome zašto je baš ova scena tako dugačka“, izjavila je zvezda filma Anja Tejlor-Džoj .

„Dugačka je zato što vidimo akumulaciju veština tokom bitke, a to je jako važno kako bismo razumeli koliko je Furiosa snalažljiva i hrabra. To je najduža sekvenca koju je iko od nas ikad snimio. Na zadnji dan snimanja svi smo dobili buteljku vina.“, piše Index. hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari