Novi roman Vesne Knežević o avanturama psa Foksija biće predstavljen u Belom Blatu 1Foto: M.P. / Danas

Vesna Knežević, magistarka filozofije iz Beograda, novinarka i publicistkinja koja piše za decu od pre tri godine živi u Belom Blatu, gde će u petak, 16. juna predstaviti svoj novi roman „Tajanstveni servis za popravku zmajeva i dirižabla“.

Kako navodi izdavač, Kretaivni centar, knjiga Vesne Knežević namenjena je mlađim osnovcima, ali njen humor i jedinstvena atmosfera čine je dostupnom svim generacijama čitalaca.

Junak priče je jazavičar Foksi, seoski džukac koji provodi vreme na ulicama živopisnog Elizenhajma, kako se prvobitno zvalo Belo Blato. Zapravo, junak romana, pas Foksi je stvarni stanovnik Belog Blata, autorkin kućni ljubimac.

„Autorka priču o Foksiju uokviruje slikama iz života spokojnog vojvođanskog sela i donosi sasvim posebnu atmosferu ispunjenu mirisima jela koje su spremale naše bake, neodoljivim ukusima domaćih poslastica i tišinom koja vlada u trenucima popodnevnog odmora. Knjiga nas vraća prirodi, vodi daleko od užurbanih gradskih ulica, na mesto gde mirišu zemlja i trava, gde vreme sporije teče, a trenuci dokolice se ispunjavaju čitanjem neke dobre knjige“, navode iz izdavačke kuće Kreativni centar.

Novi roman Vesne Knežević o avanturama psa Foksija biće predstavljen u Belom Blatu 2
Foto. kreativni centar

Knjigu je izdao Kreativni centar a ilustracije uradio Dušan Pavlić, koji je svojim „tumačenjima, igranjem i nadigravanjem s tekstom dao je posebnu nadogradnju priči“, još jednom nam pokazavši kako najbolje knjige za decu predstavljaju upečatljiv spoj dva umetnička izraza.

Promocija knjige, iz serijala „Foksi i prijatelji“ održaće se u Etno kući u Belom Blatu u petak, 16. juna u 12 časova. Pored autorke, o knjizi će govoriti Vesna Ružič iz izdavačke kuće Kreativni centar i predstavnici sela.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari