šrekFoto: DreamWorks Collection / Everett / Profimedia

Peti deo animiranog filma Šrek zvanično je u razvoju i potvrđeno je da će se Majk Majers, Edi Marfi i Kameron Dijaz vratiti da pozajme glasove glavnim likovima.

DreamWorks Animation potvrdio je da Šrek 5 u bioskope treba da dođe 1. jula 2026. godine, što će biti 16 godina nakon prethodnog dela serijala.

Prvi film o zelenom bauku izašao je 2001. godine i postao svetski hit, imao je premijeru u Kanu gde je bio prvi animirani film u glavnoj konkurenciji, a postao je i prvi dobitnik Oskara u kategoriji animiranog filma.

Zaradio je skoro 500 miliona dolara, dobio nastavak koji je takođe imao premijeru u Kanu 2004. i zaradio skoro milijardu dolara, a potom još dva dela 2007. i 2010. godine.

Šrek je jedan od serijala koji se i danas rado citira

Kasnije su stila i dva spinof filma o mačku u čizmama, pod nazivom Puss in Boots, 2011. i 2022. godine, gde mu je glas ponovo pozajmio Antonio Banderas.

Nije poznato da li se Banderas vraća za novi deo Šreka, ali je Edi Marfi nedavno nagovestio da rade na ovom nastavku i da postoji mogućnost da magarac, kome on pozajmljuje glas, takođe dobije svoj spinof.

Glasine o novom Šreku postoje još od 2018. godine, kada je producent Kristofer Meledandri rekao da su serijal karakterisali sjajni glasovi i da bi voleo da mu se vrati uz odgovarajući nastavak.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari