Novi uspesi učenika Umetničke škole u Užicu 1Deo nagrađenih učenika_Foto Ana Milošević

Učenici Umetničke škole u Užicu nastavljaju da nižu uspehe, pa su, na različitim likovnim konkursima i izložbama, osvojili čak pet priznanja.

Anastasija Đedović je osvojila treću nagradu na konkursu „Mini restART“ u Velikoj Plani, a na istom konkursu pohvale su dodeljene Jani Ćirović i Darku Poljčiću.

Milici Nedović je pripalo treće mesto na Festivalu dečjeg stvaralaštva „Na krilima sreće“ u Leskovcu.

Nina Cvijović je, na izložbi malog formata „Mini art“ u Gornjem Milanovcu, osvojila specijalnu nagradu za najboljeg gostujućeg autora.

Anastasija Đedović kaže da joj je drago što je učestvovala na konkursu „Mini restart“ i da je zadovljna nagradom.

„Na času smo obrađivali temu o pticama i moj rad je, na predlog profesoke, prijavljen na konkurs. Nagrada je neočekivana i veoma sam zadovoljna“, kaže za Danas Anastasija.

Nina Cvijović, koja se ne odvaja od svog foto-aparata, objašnjava da se fotografisanjem bavi tri godine i da je inspirišu ljudi.

„Volim da portretišem ljude, a na konkurs sam poslala crno-belu fotografiju deteta i nagrađena sam kao najbolji gostujući autor u kategoriji fotografije, navodi Nina i dodaje da je na tom konkursu prispelo oko 1.600 radova.

„Veoma sam ponosna na uspehe i učenika i profesora naše škole“, kazala je direktorka Ivana Stamenković i poručila da se „trud i marljiv rad isplate“.

To nisu jedina priznanja koje su učenici te škole osvojili, jer su njihovi radovi i ranije bili nagrađivani na drugim domaćim i međunarodnim konkursima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari