Novica Antić upravnik Ateljea 212 osudio pretnje Tamari Dragičević: Želim da verujem da država može i hoće da zaštiti građane od nasilja

Ostavite komentar


  1. Слажем се у потпуности са ставовима господина Антића. Извршна власт, почев од председника, чланова владе и народних посланика су најодговорнији за стање у које смо запали. Мржња, паушалне дискретитације, увреде и подметачине сваке врсте се са врха државне власти каскадно преливају на свеукупно друштво и то нас је довело ту где смо . Тренутно највећи парадокс је тај што је атмосфера у Скупштини Републике Србије достигла ниво безумља и неморала који је гори него у пинковој Задрузи. Посланици владајуће коалиције предњаче у томе очигледно је сваком. Повероваћу у искреност власти и позиве на дијалог председника и премијерке тек када будем видео на делу у практичној примени да се придржавају етичког кодекса понашања, како њих тако и свих осталих изабраних или постављених лица укључујући ту и посланике. Тек када се ту односи култивише можемо прећи на ниво искорењивања језика мржње на друштвеним мрежама и у личном обраћању на улици , послу или породици. Стање нације није настало преко ноћи те се ни преко ноћи не може променити. За почетак би било довољно да Председник Републике, Влада и посланици припазе на свој речник . Апсурдно је али је и расправа окупљених око гајбе пива испред сеоске продавнице на вишем етичком нивоу од расправе у скупштини или на конференцијама за медије и „обраћању јавности“ тако драге нашем Председнику.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.