Novosadsko Pozorište mladih na jesenjoj turneji: Od Mostara do Skoplja, preko Subotice, Beograda i Bečeja 1Foto: S. Doroški/Pozorište mladih

Pozorišna jesen kuca na vrata Pozorišta mladih, zbog čega su glumci našpanovani i za mostarske kiše, ali i za skopsku mikro klimu, kažu iz ovog teatra.

Novosadski umetnici najpre putuju u Mostar, na FLUM – Četvrti međunarodni festival lutkarske umjetnosti. Na njemu će dva puta – 22. i 23. septembra igrati višestruko nagrađivanu predstavu “Na vukovom tragu”.

U režiji Jakuba Maksimova, inspirisanog pričom “Zov divljine” Džeka Londona, igraju: Jelica Gligorin/Kristina Savkov, Slavica Vučetić, Neda Danilović, Saša Latinović, Slobodan Ninković, Aleksa Ilić i Dejan Šarković. Publiku čekaju u mostarskom Pozorištu lutaka.

Nekoliko dana kasnije, 29. septembra, pozorište će biti u Subotici, u tamošnjem Narodnom pozorištu gde će u okviru Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine igrati “Seks za početnike”.

U predstavi, koju je prema knjizi Jasminke Petrović, režirala Jana Maričić, igraju: Marija Radovanov, Ksenija Mitrović, Aleksandar Milković, Đorđe Mitrović i Vučen Vuk Pećanac.

U oktobru je Pozorište mladih pozvano na tri festivala. U Skoplju su 5. oktobra, na Internacionalnom festivalu pozorišta za decu “Igor Madžirov”. Predstavu “Na vukovom tragu” igraju u Pozorištu za decu i mlade.

Tri dana kasnije, 8. oktobra, ekipa predstave “Ksenija i Lovac” biće u Beogradu, na Dečjem pozorišnom festivalu “Pozorište-Zvezdarište”.

U režiji Emilije Mrdaković, koja je bila inspirisana pričom kompozitorke Aleksandre Vrebalov, pred decom u Pozorištu “Vuk” igraće Slobodan Ninković i Ksenija Mitrović.

Novosadsko Pozorište mladih na jesenjoj turneji: Od Mostara do Skoplja, preko Subotice, Beograda i Bečeja 2
Foto: D. Doroški/Pozorište mladih

Oktobarska festivalska putanja za Pozorište mladih završava se u Bečeju, gde će na 12. Be:femon-u – Bečejskom festivalu monodrame, 19. oktobra biti izveden “Zločin i kazna”.

U režiji Emilije Mrdaković, inspirisane delom Fjodora M. Dostojevskog, igra Aleksandar Milković. Predstava se igra u Gradskom pozorištu Bečej.

Pozorište se, inače, uveliko sprema za svoju prvu ovosezonsku premijeru. Predstavu “Crvenkapa” na Sceni za decu, režira Saša Latinović, a premijera će biti 18. oktobra.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari