O čemu se u Beogradu govori i ćuti 1Beograd Foto: Pixabay/Hpgruesen

Trideset godina Bitef teatra biće obeleženo nizom zbivanja pod sloganom I dalje u zaveri s pozorišnim duhom. Za 11. i 12. mart najavljen je multimedijalni događaj – koji će trajati 30 sati u kontinuitetu.

Biće to izloženi teatar i istovremeno izložba u teatru. Namera autora je da izložbom barem na dva dana zadrže „neuhvatljivi“ stvaralački duh Bitef teatra, koji od nastanka neguje „drugu / drugačiju scensku delatnost u domaćoj produkciji i ne održava status kvo stalnog repertoara već se kreće kroz nekoliko pozorišnih koncepcija paralelno“.

Budući direktor Muzeja savremene umetnosti (MSUB) najverovatnije bi mogao da bude aktuelni v. d. direktora te institucije Slobodan Nakarada, koji otvoreno podržava vladajuću stranku, ili Vladislav Šćepanović, slikar i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti, koji je, kad je smenjen s pozicije v. d. direktora MSUB izrazio razočarenje u tu partiju.

Na javni konkurs su se prijavili istoričari umetnosti Branislav Dimitrijević, jedan od osnivača Škole za istoriju i teoriju umetnosti, i Zoran Erić, šef Odeljenja umetničkih zbirki i izložbi u MSUB. Konkurs za poziciju direktora je bio javan, ali intervjui s kandidatima za razliku od prethodnog puta su obavljeni bez predstavnika medija. Upravni odbor MSUB bi trebalo do 7. marta da preporuči Ministarstvu kulture i informisanja jednog od kandidata, dok će konačnu odluku o čelnom čoveku Muzeja doneti Vlada Republike Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari