O čemu se u Užicu govori i ćuti 1Foto: Nenad Kovačević

Govori se o: Posle 23 godine, vlast u Užicu je rešila problem smeštaja umetničkih dela nastalih na Međunarodnoj koloniji umetničke keramike „Zlakusa“.

Zbirka od oko 1.000 eksponata, umesto u ateljeu Sofije Bunardžić, umetnice iz Užica koja je pokrenula koloniju, čuvaće se u delu prostora bivše kasarne. U toj koloniji, umetnici iz celog sveta stvaraju umetnička dela, koristeći tradicionalnu grnčarsku tehniku koja se u Zlakusi, kod Užica, selu poznatom po majstorima grnčarima, vekovima primenjuje.

Ćuti se o

Međunarodni festival dugometražnog igranog filma „Stojan Stiv Tešić“, koji su prošle godine, prvi put i ne baš najbolje, organizovali „Maja film“ i Grad Užice, a koji je posvećen Stojanu Stivu Tešiću (1942, Užice – 1996, Nova Škotska, Kanada) nagrađenom Oskarom za scenario filma Breaking Away (Četiri prijatelja), do kraja ove godine najverovatnije neće biti priređen. Zbog loše organizacije i zbog toga što ime oskarovca nije afirmisano na pravi način, Ministarstvo kulture nije podržalo festival ove godine, a gradska vlast planira da ga organizuje dogodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari