O3ONE Art SpaceFoto: Promo

Povodom 20. godina postojanja projekta O3ONE Art Space priređena je grupna izložba umetnika koji su u proteklim decenijama izlagali u okviru ovog koncepta. Izložba je otvorena za publiku od 3. do 21. oktobra u Galeriji O3ONE na Dorćol Platz-u, Dobračina 59b.

Obeležavanje jubileja pod sloganom Samo kulturno podseća da je kreativno društvo – produktivno društvo. Kulturu stvaramo i ona nas definše. Govori ko smo, gde smo, gde idemo…

Autorske radove na temu XX izlaže 30 umetnika: Aleksa Gajić, Aleksandar Gligorijević, Aleksandar Zograf, Anđela Grabež, Branko Lukić, Biljana Cincarević, Dragan Rajšić, Džoni Racković, Igor Mandić, Jelena Blečić, Lana Vasiljević, Magični Čiča, Mihael Milunović, Monika Lang, Nataša Šarić, Nikola Krivokapić, Nikola Velicki, Peđa Nešković, Raša Todosijević, Saša Pančić, Slavimir Stojanović Futro, Slobodan Jovanović Coba, Tadija Janičić, TKV, Uroš Đurić, Vesna Orović, Vladimir Perić Talent, Vuk Veličković, Zoran Naskovski i Zoran Velimanović.

Izložba povodom dve decenije galerije O3ONE Art Space 1
Foto: Promo

Izložba će tokom 2025. godine biti prikazana u Ljubljani, Zagrebu, Podgorici, Sarajevu…, a nakon gostovanja svi radovi će biti predmet aukcije u svrhu prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.

Svečano otvaranje je zakazano za 11. oktobar. Izložbu će otvoriti vodeći kuratori današnje nezavisne scene Milica Pekić i Stevan Vuković, sa Nebojšom Babićem koji je osnivač projekta O3ONE Art Space.

U okviru programa nastupiće DJ Marko Nastić i VJ Milan Ličina, dok je za Warm up zadužena DJ Jovana Takač.

Izložba povodom dve decenije galerije O3ONE Art Space 2
Foto: Promo

Reflektor teatar će prikazati slike umetničke revolucije iz predstave Manifest 2.0 koje predstavljaju najpoznatije i najkontraverznije tekstove s kraja 19, 20. i 21. veka pisane kao reakcija ili protest protiv umetničkih, kulturnih i društvenih problema sa kojima su se autori suočavali, u svom datom kontekstu.

O3ONE Art Space je nezavisan multimedijalni umetnički projekat interaktivnog tipa, čiji je osnovni cilj podsticanje kreativnosti i kulture raznolikosti kroz inovativne produkcije.

O3ONE teži da predstavi savremenu umetničku scenu, da da novi smisao i značaj lokalnoj umetničkoj produkciji i doprinese ostvarivanju i poboljšanju razmene ideja i informacija sa umetničkim centrima u Srbiji i van nje.

Izložba povodom dve decenije galerije O3ONE Art Space 3
Foto: Promo

O3ONE neguje ideju da se treba prilagoditi vremenu i realnim potrebama publike te njegova misija postaje demistifikacija kreativne ekspresije i dokazivanje da moderna umetnost prkosi formatima, nastaje bilo gde i ne bira sredstva i publiku.

Verujemo da kao što planeta Zemlja ne može da opstane bez određene količine ozona, tako ni društvo ne može da egzistira bez određene doze umetnosti i kulture.

U proteklih dvadeset godina smo u galeriji O3ONE realizovali preko 2500 izložbi, radionica, performansa, predavanja i promocija. I nastavljamo još 200 puta toliko.

#samokulturno

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari