Objavljen prvi trejler za film "Nedelja" o životu Džeja Ramadanovskog 1Foto: Promo

Objavljen je prvi trejler za film Nedelja koji prati životnu priču pokojnog Džeja Ramadanovskog.

Film, kako  piše Index. hr  donosi priču o Džeju iz najranije mladosti pa sve do velikog uspeha koji je ostvario u regiji kao pevač.

Naziv filma dolazi od pesme Nedelja, koja je proslavila Džeja, a to je takođe dan na koji je preminuo.

„Film Nedelja prati život jednog od najomiljenijih pevača na ovim prostorima, Džeja Ramadanovskog. Inspirisan istinitim događajima, donosi priču o Džeju od najranije mladosti pa do velikog uspeha koji je ostvario. Iako nije imao lako djetinjstvo, koje je proveo uglavnom na ulici ili u popravnom domu, Džej je uspeo zauzeti svoje mesto na muzičkoj sceni i kroz pesme postane deo života mnogih“, najava je filma.

Glumačku ekipu čine Husein Alijević, Marko Janketić, Stefan Vukić, Aleksej Bjelogrlić, Alen Selimi, Ana Pindović, Zlatan Vidović, Maša Đorđević, Milica Janevski, Stojsa Oljačić, Bajram Severdžan, Nela Mihajlović i drugi. Scenario je napisao Stefan Bošković, producent je Vladan Anđelković, a reditelj Nemanja Ćeranić.

Džej je preminuo pre tri godine

Džej je preminuo 2020. u 56 godina. Kako su domaći mediji pisali, pevač  je preminuo  nakon srčane insuficijencije Nekoliko godina pre smrti podvrgnuo se operaciji srčanih zalistaka.

Ramadanovski je rođen u Beogradu 1964. godine u romskoj porodici poreklom iz Makedonije. Muzikom je počeo da se bavi krajem osamdesetih, a devedesetih je stekao slavu u svim zemljama bivše Jugoslavije.

Oda Dorćolu

Marko Janketić, koji u filmu Nedelja igra gradskog mangupa rekao je kako piše Nova. rs   da je film o životu Džeja Ramadonovskog pri i svojevrsna oda Dorćolu.

“Napravili smo jedan film o životu Džeja Ramadonovskog, ali to je priča i oda Dorćolu, jednom romantičnom vremenu , jednoj vrsti mangupluka koji više čini mi se, ne postoji, o Beogradu koji više ne postoji, tako da će film imati duh nekadašnjeg Beograda pred raspad Jugoslavije. Drago mi je da sam imao priliku da sebe stavim u te okolnosti, jer nam svima taj Beograd nedostaje”, rekao je Janketić za Nova.rs.
Janketić tumači lik, kako kaže, mangupa sa Dorćola.

“Kada je u pitanju uloga Džejevog rođaka, to je mangup sa Dorćola, kontroverzna ličnost, karakterno dosta dobro napisana, tako da, baš sam srećan. Moram priznati da sam imao priliku da na filmu imam tu vrstu transformacije, jako mi je leglo, obično to radim u pozorištu”,  zaključuje Marko Janketić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari