Autorima najboljih fotografija sa foto-konkursa „Objektivno bolje“ u okviru kampanje „Vidljivo bolje“ posvećene promeni imidža organizacija građanskog društva u javnosti, juče su dodeljene nagrade u knjižari Delfi. Putovanje u jednu od tri evropske metropole osvojio je Zoltan Kiš iz Bečeja za pobedničku fotografiju „Ruke pune čioda“ koja na delu predstavlja zalaganje građana za čistiju sredinu, odnosno njihovu akciju skidanja čioda i eksera sa drveća na kojem su bili plakati.

Drugu nagradu i laptop za fotografiju „Drvo života, drvo ljubavi“ osvojio je Vladimir Radulović iz organizacije „Čika Boca“, udruženja roditelja dece obolele od malignih bolesti. Svojom inicijativom ovo udruženje je uticalo na promene zakona i na pragu je toga da se reaktivira finansiranje rehabilitacije dece od strane RZZO.

Treća nagrada i jednogodišnji mobilni internet pripala je Đorđu Miliću iz niškog Odreda izviđača „Josif Pančić“ za fotografiju „Eko korak“. Kampanju Objektivno bolje finansirao je USAID u okviru programa „Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva“ koji u Srbiji od 2006. realizuje ISC. Namera ovog projekta je da se pomoć usmeri prevashodno mladim ljudima, pogotovo onima koji se zalažu da metodama javnog zagovaranja promene nabolje život od okruženja u kome žive do zakonskih rešenja koji unapređuju život. Foto-konkursom Objektivno bolje, na koji je pristiglo ukupno 300 fotografija prepoznate su ne samo lepe slike već i inicijative koje pokazuju da je tako nešto moguće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari