Jubilarna, 20. filmska revija Cinemania održaće se od 24. do 31. oktobra paralelno u Beogradu i Novom Sadu, najvaljeno je juče na konferenciji za novinare u bioskopu Kolosej. Ovaj prostor po prvi put ugostiće pomenutu manifestaciju i tako će publika biti u prilici da gleda i najnovija 3D ostvarenja. Takav je „Asteriks i Obeliks u Britaniji“, koji će biti prikazan na otvaranju. Cinemania će imati 22 premijere, čak šest više nego prethodne godine, a 12 od njih publika će moći da vidi samo na ovoj reviji.

Filmovi koji posle Cinemanie neće biti u bioskopima su: „Čarlijev svet“, „Gavran“, „Plagijator“, „Slobodni strelci“, „Hladna svetlost dana“, „Rust and Bone“, „Pusher“, „Kiler Džo“, „Nestala“, „Đavolji dvojnik“, „Selest i Džesi zauvek“ i „Ghost Rider: Duh osvete“.

Najpoznatija rediteljska i glumačka imena i filmovi prikazani na prestižnim festivalima preporuka su za Cinemaniu. Među rediteljima su Sem Mendes, Lasse Hallstrom, Rob Cohen, David Ayer, William Friedkin, Ben Aflek i drugi. Od glumaca koji će obeležiti ovu reviju tu su: Danijel Krejg, Havijer Bardem, Tom Hardi, Bredli Kuper, Marion Kotijar, Džon Kjuzak, Robert Deniro, Ema Votson, Brus Vilis, Amanda Sejfrid, Metju Mekkonahi, Nikolas Kejdž i drugi. Sa festivala stižu „Bez zakona“ i „Rust and Bone“, koji su bili u konkurenciji za Zlatnu palmu, kao i „Argo“ sa festivala u Torontu.

Novi Džems Bond film „Skyfall“ zatvara Cinemaniu 31. oktobra. Filmovi će se prikazivati u više sala i u nekoliko projekcija. Cene karata su 410 dinara za obične i 420 dinara plus iznajmljivanje naočara za 3D projekcije u Beogradu, dok su 350 za „obične“ i 450 dinara za 3D projekcije u novosadskoj Areni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari