Od izbora do zombija: Šta gleda na TV Goran Skrobonja, pisac i prevodilac 1

Naravno, ovih dana gledam ono što verovatno gleda i najveći broj ljudi u našoj zemlji – emisije, vesti, analize i političke programe u vezi sa aktuelnim izborima; doduše, s obzirom na to koliko nas je u prilici da gleda kablovsku TV, a koliko je onih koji su osuđeni samo na nacionalne frekvencije, ne verujem da gledamo iste stvari, kaže u razgovoru za TV Danas pisac i prevodilac Goran Skrobonja.

Skrobonja dodaje da mimo toga, kad stigne, gleda prenose utakmica Premijer lige i – naravno – serije.

– Što se serija tiče, uglavnom se držim streaming servisa (HBO i Netflix). Tu je, recimo, „Last Week Tonight“ Džona Olivera, koji mi po formatu, temama i humoru prilično leži, ili južnokorejska serija sa zombijima „Kingdom“. Ali, s obzirom na to da moja supruga voli da gleda trilere, u poslednje vreme smo zajedno pogledali nekoliko – po mom mišljenju – veoma kvalitetnih kriminalističkih serija. Ponajpre, dansku „The Chestnut Man“, zatim britansku „The Fall“ sa Džilijan Anderson, a pre neki dan smo počeli sa „Ozarkom“, kaže Goran Skrobonja i dodaje da su ga neke serije, poput „Witchera“, „Mandaloriana“ i „The Boys“, kupile toliko da sa radošću očekuje njihove nove sezone, a isto važi i za „Pikareda“.

S druge strane, „Boba Fet“ je, prema mišljenju našeg sagovornika, bio poprilično razočarenje, prevashodno zbog iznenađujuće traljave produkcije.

– A što se filmova tiče… Sakupio sam kolekciju filmova uz koje sam odrastao, tako da tu ima raznoraznih gotovo zaboravljenih i možda čak bizarnih naslova, ali iz nekog razloga, prijaju mi špageti-vesterni, pa u poslednje vreme „popunjavam rupe“ odnosno gledam filmove koje sam propustio kada su se davali u bioskopima („Companeros“, „Cemetery Without Crosses“, „Face to Face“) sa glumcima poput Đulijana Đeme, Đan-Marije Volontea, Klausa Kinskog i tako dalje. Izgleda mi to kao svojevrsni vremeplov i povratak u mladost. A bolji razlog za takav izbor ne bih ni mogao da nađem, sa ponosom ističe Goran Skrobonja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari