Srpsko-američki igrani film „Tamo i ovde“ Darka Lungulova, u kome jednu od uloga igra i legendarna pop-zvezda Sindi Loper promovisan je u četvrtak uveče u galeriji Ozon i tom prilikom je prvi put predstavljen materijal snimljen u oktobru u Njujorku. Prezentaciji su prisustvovali članovi ekipe – reditelj i scenarista Darko Lungulov, glumci Mirjana Karanović, Branislav Trifunović i Goran Radaković, producent Đorđije Leković, kostimograf Zora Mojsilović, kompozitor Dejan Pejović.

Srpsko-američki igrani film „Tamo i ovde“ Darka Lungulova, u kome jednu od uloga igra i legendarna pop-zvezda Sindi Loper promovisan je u četvrtak uveče u galeriji Ozon i tom prilikom je prvi put predstavljen materijal snimljen u oktobru u Njujorku. Prezentaciji su prisustvovali članovi ekipe – reditelj i scenarista Darko Lungulov, glumci Mirjana Karanović, Branislav Trifunović i Goran Radaković, producent Đorđije Leković, kostimograf Zora Mojsilović, kompozitor Dejan Pejović…, kao i grafički dizajner Mirko Ilić, eksluzivni konsultant kreativnog tima filma „Tamo i ovde“. Scenario filma dobio je nagradu „Balkan Fund“ na 47. međunarodnom filmskom festivalu u Solunu, a snimanje filma finansijski je podržao Sekretarijat za kulturu Grada Beograda. Prvi deo filma snimljen je za 12 dana na 25 lokacija u Njujorku i okolini (Menhetn, Bruklin, Kvins i Long Ajland). U toku je preprodukcija beogradskog dela filma, obezbeđivanje sredstava i sponzora. Snimanje u Beogradu zakazano je za mart 2008.
Glavni lik filma Robert, (koga tumači američki glumac Dejvid Tornton) depresivni je Njujorčanin i propali muzičar, koji dobija rešenje o prinudnom iseljenju zbog neplaćene kirije. On unajmljuje Branka (Branislav Trifunović), „svežeg“ emigranta iz Srbije, da mu pomogne oko selidbe. Branko očajnički želi da dovede svoju devojku Ivanu (Jelena Mrđa) iz Srbije u Ameriku, ali ona ne može da dobije vizu. Branko plaća Robertu put do Beograda da se tamo oženi Ivanom kako bi ona dobila „vereničku vizu“. Dok u Beogradu čeka na ostatak dogovorenog novca, Robert je smešten kod Brankove majke Olge (Mirjana Karanović). Ne znajući za celu kombinaciju, Olga postepeno upoznaje Roberta, a njena vedrina polako leči njegovu depresiju. Branku u Njujorku iskrsava problem zbog kog ne može da pošalje ostatak dogovorenog novca…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari