Od povučenog dečaka do "Ranjenog orla": Kako je glumac Ivan Bosiljčić humanim činom povećao šansu da se nekome spasi život? 1Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Pozivajući na human čin, glumac Ivan Bosiljčić upisao se u Registar davalaca matičnih ćelija u cilju povećavanja šansi da se nekome spasi život, što je slučaj ukoliko se ispostavi podudarnost među davaocima i onima kojima su matične ćelije potrebne.

Glumac poziva sve građane da učine isto, prenose mediji prema čijim podacima je u Registar davalaca matičnih ćelija upisano oko 18.000 ljudi. Cilj je najmanje 100.000 građana i svaka zdrava osoba od 18 do 45 godina može da pokaže humanost.

– Imam vrlo konkretni razlog zašto sam ovde, prethodnih meseci sam se mnogo informisao na temu akutne leukemije zato što je pre par meseci, sin mog najbližeg rođaka, trinaestogodišnji Luka Bosiljčić, oboleo od akutne leukemije, i od tada smo se svi skoncentrisali na taj problem, i molitveno i u edukaciji – kazao je Bosiljčić, a prenosi RTS.

Oni koji žele da slede glumčev primer, pomognu i postanu davaoci matičnih ćelija, mogu da posete Institut za transfuziju krvi u Beogradu, ili neki od zavoda u svojoj okolini, popune upitnik i daju uzorak krvi.

Bosiljčić je rođen u Užicu 15. januara 1979.godine. Iako je glasio za povučenog dečaka, sa svega šest godina počinje da igra folklor. U mladosti se takođe bavi umetničkim pozivima, poezijom, recitovanjem i slikanjem. Jednom prilikom je izjavio „Da nisam glumac, bio bih slikar kao i moj deda“, ukazujući da naročito uživa u ikonopisanju. U rodnom gradu bavio se i muzikom u sastavu Rok apoteka. Važi i za izvrsnog pevača i plesača, te je danas jedan od značajnijih glumaca savremenog muzičkog teatra u Beogradu. Tečno govori ruski i engleski jezik.

Kao mladić, kako bi se okrenuo glumi, prvo odlazi za Novi Sad gde sa svega 17 godina upisuje Akademiju Umetnosti u klasi Vide Ognjenović, gde je i diplomirao.

U cilju izgradnje karijere seli se u Beograd, gde se prema nekim izvorima, bavio i „fizikalijama“ i prodavanjem na pijaci, dok je uporedno odlazio na kastinge za uloge.

Igrao je u ostvarenjima Porodično blago, Stižu dolari, Ljubav, navika, panika, Gde cveta limun žut, Bela lađa, Greh njene majke … a najpoznatiju ulogu iznosi u seriji i filmu Ranjeni orao. Potom su usledile i uloge u ostvarenjima Šešir profesora Koste Vujića, Urgentni centar…

„Pozajmljivao“ je glas za brojne crtane filmove, a u teatru je ostao zapažen posebno po hit ptredstavi Cigani lete u nebo. Samo u Pozorištu na Terazijama je ostvario zapažene uloge u predstavama Kiss me Kate, Brilijantin, Heroji, Golje, Chicago, Maratonci trče počasni krug…

Suprugu pevačicu Jelenu Tomašević i predstavnicu Srbije na Evroviziji upoznao je tokom snimanja pesme i spota za humanitarnu organizaciju Podignimo Stupove. Sa njom ima ćerku Ninu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari