Odlazak večitog dečaka beogradske avangardne scene

Na vest o smrti umetnika Koste Bunuševca

Ostavite komentar


  1. Lepo napisano.,secam ga se.Intetesantna i kultivisana osoba,neintesantan kao slikara.Van Beograda u nekom velikom Centru njegov mit nebi postojao.Sudbina lokalnih vunderkinga.

  2. Dragi bivsi studentu, prvo se obrazuj i poradi na gramatici pa onda komentarisi ko je kakav slikar!!!Tesko tebi ako si uopste zavrsio akademiju.Tog coveka ko je poznava moze samo reci da je bio velicanstven i da se takav covek ne radja svaki dan.Kao umetnik bio je svetlosnih godina udaljen od savremenika.

  3. Moj komsija koga poznajem jos dok sam bio dete,igrao se,druzio sa njegovim nazalost pokojnim sinom Vidanom i provodili najlepse decije dane na Dorcolu. Odlazak čika Koste je veliki gubitak verujem za nasu kulturu koja je nazalosta u Beogradu sve manja i manja,i odlazak u proslost onog starog Beogradksog duha i smeka. Ustvari sve je to nosio u sebi čika Kosta,i sa tim je otisao.Neka mu je laka zemlja. Amin

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.