Omaž Mileni Dravić na Filmstritu 1

Film “Prekobrojna” za koji je Milena Dravić dobila svoju prvu Zlatnu arenu u Puli biće prikazan u okviru Filmstrita sutra ispred UK “Parobrod”. Ujedno ovo je i omaž jednoj od najvećih glumica sa ovih prostora.

“Ovu 2016. godinu, sada već pamtimo po tužnoj činjenici da su nas napustili dva najveća glumca našeg filma, zajedničkog kulturnog nasleđa ovih prostora – Dragan Nikolić i Bata Živojinović, nažalost i još neki drugi.  Filmstreet najduži letnji beogradski festival uličnog bioskopa, slavio je njihove karijere za života, baš kao i njegov partner bioskop UK Parobrod ove godine, dve druge dive nacionalnog pozorišta i televizijske kinoteke – Miru Banjac i Miru Stupicu. U istoj vrednosnoj ravni značaja stoji velika Milena Dravić koja takođe ove godine obležava sedam i po decenija svog i skoro šest decenija prisutnosti u našim životima”, navodi se u saopštenju organizatora.

Milena Dravić je najveća i najznačajnija nacionalna i jugoslovenska glumica, baš kao i njen pokojni suprug, jednako filma i pozorišta i po takvoj slobodnoj oceni, njih su dvoje su jedinstvena umetnička pojava. Nasuprot naslovu samog filma Milena Dravić nije bila prekobrojna. Slavimo naše glumce i velikane za života, dok još masovnošću možemo da im pokažemo tu ljubav i priuštimo zahvalnost kulture sećanja na tome što su postali ikone naše pop kulture, zaključuje se u saopštenju.

Projekcija filma je u 20.30 časova, a ulaz je slobodan.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari