OpenhajmerFoto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

 

„Openhajmer“ je premijerno prikazan pre tri nedelje i otada je zaradio 552,9 miliona dolara širom sveta, što ga čini filmom o Drugom svetskom ratu s najvećom zaradom u istoriji.

Studio „Universal Pictures“ saopštio je da je ovo film s najvećom zaradom ove godine s „R“ rejtingom u SAD, što znači da je zabranjen za mlađe od 17 godina bez pratnje roditelja ili staratelja.

„CNN“ izveštava da je „Openhajmer“ jedan od samo četiri biografska filma koji su globalno zaradili više od pola milijarde dolara, uz „Boemsku rapsodiju“, „Stradanje Hristovo“ i „Snajperistu“.

„Openhajmer je postao jedan od najcenjenijih i najuspešnijih letnjih filmova koje je ikada objavio veliki studio. Film pokazuje snagu sjajnog filmskog stvaralaštva“, poručio je za „CNN“ medijski kritičar Pol Dergarabedijan.

Film reditelja Christophera Nolana bazira se na Pulicerom nagrađenoj knjizi „American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer“ iz 2005. čiji su autori Kai Berd i Martin Šervin. Knjiga, kao i film, detaljno opisuje život ovog naučnika, projekat Menhetn i, naravno, eksploziju koja je promenila tok istorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari