ORHAN PAMUK: Ne verujem u sukob civilizacija

Ono što Hantigton podrazumeva pod sukobom civilizacija za mene je harmonija, pripadnici različitih naroda iz različitih delova sveta u mom svetu žive zajedno, sa zapadnim i istočnim svojstvima
EKSKLUZIVNO

Ostavite komentar


  1. Čim on kaže a neće biti, znajte da će itekako biti. Prvo u USA gradjanski rat, već je u nekoliko gradova uvedeno vandredno stanje, vojni amateri se mobilišu, EU je pred raspadom u koji mi idemo umesto da se okrenemo Slovenskoj uniji i Rusiji. 3 svetski rat samo što nije izbio. Pentagon, Bela kuća, Vol strit, London , njihove sluge iz Brisela kao i njihov neoliberalni kapitalizam su pred samim pucanjem. Ogroman novac bez pokrića, ogroman dug USA i EU privatnim bankama nametnuce upravo zastrašujući rat civilizacija.

Ostavite komentar


Kultura

međunarodna tribina kompozitora

33. Međunarodna tribina kompozitora od 3. do 8. oktobra 2024.

33. po redu Međunarodna tribina kompozitora održava se od 3. do 8. oktobra 2024. godine sa preko stotinu izvođača. Festivalski programi će se odvijati na više koncertnih lokacija, od Velike dvorane Kolarčeve zadužbine, SKC-a, preko Adventističke crkve, UK Parobrod do Muzeja nauke i tehnike. Ulaz na sve programe je slobodan.

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.