Oslobađanje u Galeriji '73 1

U Galeriji ’73 sutra u 19 sati otvara se izložba skulptura „Oslobađanje“,vajarke Maše Paunović. Postavku čine skulpture od kamena, drveta i metala, nastale u periodu od 2017. do 2020. godine.

Ovaj serijal skulptura nastao na temu „Oslobađanje“ odnosi se na oslobađanje emocije, oslobađanje presije, oslobađanje materije. Po rečima autorke, njene skulpture su autobiografske, vezane za njenu intimu i osećanja kroz koja prolazi.

„Skulpture su svaka pojedinačno individua za sebe, svaka ima svoju dinamiku i svaka od njih teži ka tome da se poveže sa prostorom oko sebe i da oslobodi svoje emocije i svoju energiju u bespovratan proces razmene i povezivanja. Ideja je da svaka skulptura predstavlja jedan živi organizam, koji ima svoju potrebu za razvojem, postajanjem, širenjem i kontaktom sa okolinom. Tako je vizuelno skoro svaka od ovih skulptura dualistična, uvek postoji jedan miran i stabilan deo, dok je drugi živ i pokretan“.

Maša Paunović dobitnica je pet nagrada u oblasti skulpture, od kojih se izdvajaju: Prva nagrada za skulpturu na simpozijumu Artifeks u Španiji, kao i Druga nagrada za idejno rešenje spomenika Milošu Obrenoviću na istoimenom konkursu opštine Požega za spomen obeležje.
Izložba će trajati do 24. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari