Osmi horski festival "Slobodan Bursać" 11. i 12. septembra u Zrenjaninu 1Foto: KCZR-Plakat festivala

Zrenjanin je domaćin osmom horskom festivalu „Slobodan Bursać” predstojećeg vikenda. Na festivalu nastupaju zrenjaninski horski ansambli i dva gostujuća hora, najavljuje organizator Vladimir Stojković.

U okviru festivala na početku svake festivalske večeri, posetioci će imati priliku da vide i promotivni spot „Zrenjaninski horovi pevaju EKV“ koji je sniman u okviru promotivnih aktivnosti festivala 29. maja na glavnom gradskom trgu u Zrenjaninu.

-Nastupaju horovi koji su tokom pandemijske godine imali mogućnosti da rade i vežbaju, tako da, i pored svega dalje možemo da kažemo da lokalni horovi svojom brojnošću i kvalitetom našem gradu daju epitet „Grad horova“. Uz zrenjaninske, ugostićemo i dva hora iz Sarajeva i Beograda – najavljuje Vladimir Stojković.

Na festivalu nastupaju Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina,

hor muzičkog zabavišta „Sanjalice“ udruženja „Kolegijum“, Zrenjaninski kamerni hor, mešoviti hor „Prepodobni Rafailo Banatski“, muška vokalna grupa „Pannonica“, crkveno pevačko društvo „Žene Mironosice“ , hor društva slovenaca „Planika“ i ženski vokalni kvartet „Vita Brevis“. Gostujući horovi su „Camerata Slovenica“ iz Sarajeva i dečiji hor „Svi uglas” iz Beograda. Festival horova se održava 11. i 12. septembra na otvorenom, u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina.

Festival će biti organizovan u subotu i nedelju, sa početkom u 20 časova. Ceo festival biće emitovan uživo preko live stram-a. Ulaz na festival, koji je revijalnog karaktera, je besplatan. Organizatori festivala su Kulturni centar Zrenjanina i KulturKick Creative Productions. Pokrovitelji su Grad Zrenjanin i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari