osmi putnik romulFoto: 20th Century Studios/MegaComFilm promo

Premijerne projekcije nastavka čuvene franšize, “Osmi putnik: Romul” (Alien: Romulus), održaće se u četvrtak, 15. avgusta u svim većim bioskopskim salama u Srbiji.

Poslednji naslov u nizu čuvene franšize o ljudima i vanzemaljcima koja je postavila standarde za naučnofantastični žanr, donosi na veliko platno scenario koji se vraća starim korenima smeštajući radnju filma dvadeset godina nakon fantastičnog prvog dela “Osmi putnik”.

Mnoge generacije gledalaca pamte taj prvi film franšize i njegov čuveni slogan „U svemiru niko ne može čuti tvoj krik“ kada je Ridli Skot 1979. godine uneo “strah u kosti” sa kadrovima vanzemaljaca.

Film je osvojio nagradu Oskar za specijalne efekte, a njegova brilijantnost utemeljila je revolucionarni serijal u čijim nastavcima će se uključivati renomirani režiseri Džejms Kameron, Dejvid Finčer, kao i Žan Pjer Žene.

Najnoviji naslov poveren je reditelju Fedeu Alvarezu koji je poznat po horor žanru i filmovima “Ne diši“ i „Zli mrtvi”, a u ulozi izvršnog producenta našao se sam Ridli Skot čija je producentska kuća predstavila 20th Century Studiju ideju za film.

Uz njihov blagoslov i smernice samog Skota, reditelj i koscenarista Alvarez počeo je da radi na scenariju.

Priča koja je smeštena u period 20 godina nakon prvog Osmog putnika upoznaje nas sa grupom mladih kolonista u svemiru koji, dok čiste svemirsku stanicu, u nadi da će pronaći tehnologiju neophodnu da napuste svoju planetu, suočavaju se licem u lice sa zastrašujućim oblikom života u univerzumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari