osmi putnik romulFoto: The Disney Studios

U legendarnom Graumanovom kineskom teatru na Holivudskom bulevaru slavnih održana je svetska premijera predstojećeg bioskopskog naslova „Osmi putnik: Romul“, nastavka kultne filmske priče.

Koscenarista i reditelj Fede Alvarez i uvaženi producent Ridli Skot, od koga je sve i počelo kada je prvi film Osmi putnik snimljen davne 1979. godine, prisustvovali su američkoj premijeri filma, a na crvenom tepihu pridružila im se mlada glumačka ekipa među kojima Izabela Mersed, Arči Reno, Spajk Fema i drugi.

Održana svetska premijera filma „Osmi putnik: Romul", ove nedelje stiže i u naše bioskope 1
Foto: The Disney Studios

Prošlo je više od 40 godina kada je nastao prvi naslov uspostavljene kultne franšize, a Ridli Skot, nekada u ulozi reditelj, a sada u ulozi producenta filma, iako retko prisutan na crvenom tepihu za The Hollywood Reporter ističe da je bio impresioniran novim horor ostvarenjem koji mu je Alvarez poverio da prvi pogleda i podeli utiske.

„Osmi putnik: Romul“ je već opisan kao sjajni omaž originalu

Ističe da je sačuvana dinamika koja je jako važna za ovakvu vrstu filma, a navodi i da je dobar odabir reditelja, jer svako mora biti kvalifikovan i da se ovakvi filmovi ne daju početnicima.

Priča prati grupu mladih svemirskih kolonizatora koji se, dok pretražuje napuštenu stanicu suočavaju licem u lice sa zastrašujućim oblikom života u univerzumu, a reditelj Fede Alvarez poznat po horor naslovima od kojih i film „Ne diši“ i „Zli mrtvi“, još u intervjuu za britanski Total Film naveo je da priča aludira na mit o Romulu i Remu.

Održana svetska premijera filma „Osmi putnik: Romul", ove nedelje stiže i u naše bioskope 2
Foto: The Disney Studios

Podsetimo, poslednji naslov „Osmi putnik: Romul„, deo je franšize o ljudima i vanzemaljcima koja je postavila standarde za naučnofantastični žanr i sada se vraća starim korenima smeštajući radnju filma dvadeset godina nakon prvog dela.

Nekoliko predhodnih naslova režirala su svetska imena, uključujući Džejmsa Kamerona, Dejvida Finčera, Žan Pjera Ženea, od kojih su prva dva nagrađena zlatnom statuom Oskara, a najnoviji Alvarezov naslov očekuje nas u bioskopima već od četvrtka, 15. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari