Otvoren pesnički konkurs „Brankova pohvala svetu“ 1Foto: Promo

„Umesto da pesnik piše poeziju, poezija piše pesnika“, velike su reči našeg princa poezije u čiju čast porodica Miljković organizuje pesnički konkurs „Brankova pohvala svetu“, koji je inspirisan poezijom Branka Miljkovića.

Upravo zato, u želji da sačuva sećanje na Branka Miljkovića i afirmiše pesničko stvaralaštvo, porodica Miljković u saradnji s Niškim kulturnim centrom treći put organizuje pesnički konkurs namenjen svim poštovaocima i ljubiteljima njegove poezije.

Konkurs je otvoren 12. februara i trajaće do 10. marta 2023. godine. Svi zainteresovani moći će da se prijave preko veb sajta www.brankomiljkovic.com.

Učesnici mogu da prijave jednu pesmu, a posetioci veb sajta će biti u prilici da glasaju za najviše pet pesama. Stručni žiri, koji sačinjavaju Goran Stanković, Enes Halilović i Đorđe Despić, odlučivaće o tri najbolje pesme, dok će pesma koja dobije najviše glasova posetilaca sajta poneti nagradu publike.

Niški kulturni centar je autorima tri najbolje pesme obezbedio nagrade. Pobednici konkursa biće objavljeni na Svetski dan poezije 21. marta.
Na prethodna dva konkursa prispelo je skoro 1.000 pesama iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari