Otvorena četvrta sezona Pozorišta Teatrijum 1Foto: Sergei Vesnin

Četvrta sezona Pozorišta Teatrijum svečano je otvorena 30. juna pred punim dvorištem Kapetna-Mišinog zdanja.

Čitavu sezonu i program pod nazivom „Beograde, dobro jutro!” otvorio je dramski umetnik i jedan od osnivača Teatrijuma, Tihomir Stanić, recitujući stihove Duška Radovića. Uz Stanića, tekstove našeg poznatog pesnika govorio je i glumac i suosnivač Teatrijuma, Vladan Gajović, kao i glumica Slavica Krsmanović.

Na otvaranju nastupao je bend „Teatrijum”, koji je izvedbom dobro poznatih pesama iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka izazvao oduševljenje svih prisutnih. Članovi benda su Vili Brajović, Duško Vujović, Vlada Jelenković, Vladimir Taušanović, Željko Janković i Duda Bezuha.

Pozorište Teatrijum ponovo otvara vrata ljubiteljima kulture i pozorišne umetnosti, obećavajući sezonu ispunjenu raznovrsnim izvođenjima u posebnom ambijentu i atmosferi pod lipama.

Otvorena četvrta sezona Pozorišta Teatrijum 2
Foto: Sergei Vesnin

Od 01. do 06. jula u ,,Teatrijumu” održaće se program PRVACI, u saradnji sa ,,CEBEF”-om, zamišljen kao prostor za izvođenje ispita studenata prve godine glume široj publici. U okviru programa predstaviće se studenti raznih akademija u zemlji, uključujući i studente Akademije umjetnosti u Banjoj Luci, Akademije umetnosti u Novom Sadu, Akademije umetnosti u Beogradu, Fakulteta umetnosti u Prištini i Fakulteta savremenih umetnosti.

VEČERNJI PROGRAM pozorišta ,,Teatrijum” otvoriće 9. jula predstava ,,HALFLAJF” Filipa Vujoševića u režiji Nikole Kljajića.

Svakog vikenda u pozorištu ,,Teatrijum” izvode se predstave za decu, za koje je, zahvaljujući ,,Fondaciji Alek Kavčić”, ulaz besplatan. Program za decu počeće predstavom ,,KOLIKO ZRNACA DO ŠAHA?”, 06. jula u 11 časova.
Tokom jula i avgusta, publiku očekuje izuzetno raznovrstan repertoar, čak 80 predstava i nekoliko premijera. Iz produkcije pozorišta Teatrijum stižu nam premijere predstava ,,Mušica” i ,,Zoološka priča”, rađena u koprodukciji sa CEBEF-om.

Pored umetničkih akademija, kojima će početi sezona, u Teatrijum će se izvoditi, pored sopstvenih produkcija, i predstave u produkciji Teatara Vuk, Ferzeng produkcije, Teatar Balkan Novi Pokret, Jugoart i mnogih drugih.
Pozorište ,,Teatrijum” je osnovano 2021. godine kao letnja pozornica na inicijativu glumaca Tihomira Stanića i Vladana Gajovića, uz podršku Univerziteta u Beogradu i gradske opštine Stari Grad. Pored svojih deset produkcija, Pozorište ,,Teatrijum” je ugostilo više od stotinu predstava brojnih dramskih umetnika i alternativnih trupa. Ove sezone, Pozorište ,,Teatrijum” su podržali ,,Vlatacom institut”, ,,PROTO štamparija”, ,,CEBEF”, ,,MG Mivela” i ,,Fondacija Alek Kavčić”.

Sve večernje predstave počinju u 21h, dok se predstave za decu izvode vikendom sa početkom u 11 časova. Karte se mogu kupiti preko servisa tickets.rs, kao i na blagajni ,,Teatrijuma” (Vuka Karadžića 1) svake večeri od 19h i vikendom od 10:30 do 12:30h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari