Otvorena izložba o Ivu Andriću u Braziliji 1Foto: Muzej grada Beograda

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana Republike Srbije i 80 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Brazilom, u Palati Burići – zgradi Vlade Federalnog distrikta (DF) u Braziliji, 22. februara 2018. godine svečano je otvorena izložba „Ivo Andrić – pisac i/ili diplomata”.

Autor izložbe je Tatjana Korićanac, kustos Muzeja Ive Andrića, muzeja u sastavu Muzeja grada Beograda.

U jednom od najprestižnijih i najreprezentativnih izložbenih prostora u Braziliji, koji koristi Federalna vlada Brazila za svoje svečane prilike, pred preko 200 prisutnih, o diplomatskim i ukupnim odnosima Srbije i Brazila, ali i o životnom delu i radu našeg najčuvenijeg pisca i diplomate govorili su prva dama Federalnog distrikta Marsija Rolemberg, podsekretar MIP-a Brazila za multilateralu, Evropu i Severnu Ameriku ambasador Simas Magaljaes, državni sekretar za kulturu DF Gustavo Pašeko, šef Kabineta Guvernera DF Alden Mageira i ambasador Republike Srbije u Brazilu Veljko Lazić, navodii se u saopštenju Muzeja grada Beograda.

Među prisutnima su bili brojni diplomatski predstavnici zemalja akreditovanih u Brazilu, pripadnici zakonodavne i izvršne vlasti Brazila, predstavnici akademskih i kulturnih krugova, kao i pripadnici naše dijaspore.

Izložba „Ivo Andrić – pisac i/ili diplomata” realizovana je saradnjom Muzeja grada Beograda, Ambasade Republike Srbije u Braziliji i Vlade Federalnog distrikta Brazila i biće otvorena za posetioce do 16. marta 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari